img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Monday, March 28, 2016

How do i spend my weekend.

Hari sabtu anak2 mcm biasa bangun seawal 6.30.
Hahaha. Takyah alarm, kalau si Adyra tu bangun., konfirm la 6lebeyy. Eee gewam nya ibu dengan awak dik! Tak kasi cannnnnn ibu nak tidur lama. 


Lepas zohor, ikut makayah aku g rawang. Sekolah adik aku. Rutin biasa la tu. 


Poyo kan Ayra.. 

Adik gak rilek je takde perasaan.


Sambut besday mak & adik.. 




Lepas asar, gerak pergi cheras rumah pakcik aku. Ada potluck.
Makanan adalah super banyakkkkkk. 
Pakcik aku nak pergi umrah, kebetulan nenek aku ada kat sini.. So sajela buat makan makan.
Anak anak aku kan sekarang ni jenis pukul 8malam pun dah tumbang. Hahaha... Macam hari tu, lepas maghrib Adyra tidur. Aku pun dah mcm phewww okay cun boleh makan dengan bergembira. Kehkeh. Sekali nya 8lebeyyy dia bangun balik. Wahahaha... Dahla penakut dgn orang. Dia senyum je lebey, kalau orang angkat terus makkk makkk makk.. Tapi pakcik pakcik aku wat dek je, dia buat jugak sampai Adyra senyap. Hahahaha... Bertabah la dik, atok atok adik mmg tingtong semuanya. 


Ni terbangun, menyengih tengok kamera....


Malam tu tidur rumah pakcik aku.
Adyra tewas dalam 10lebey. Terus jela aku tertewas jugak.. Bangun balik pukul 11lebey, pakcik pakcik aku masih berborak. Tak larat nak join. Panggil Ayra mandikan sebab sukanya dia main dgn cousin cousin aku kan.. Peluh macam apa je. Mandi, bagi susu. 3beranak sambung flight pergi Zimbabwe pastu. Hahaha...


Esoknya, ahad. Mcm biasa la alarm aku pukul 7 dah hek hek hek.
Bangun mandi, siap2.. Makan.. Gerak balik selayang.
Sampai selayang Ayah aku nak singgah kedai kawan dia kat serimurni.
Tapi dia taktahu. Aku yang tahu kedai tu mana. Hahaha...
Padahal tadi kat rumah pakcik aku dah makan, ni singgah makan lagi. Hancurrr harapan nak kurus. 





Sampai rumah nak dekat zohor. Tidurkan bebudak. Aku pun tidur. Ngantok sangat rasanya.Lepas asar pergi beli barang dapur. Singgah pasar malam.


Gigi 4batang, 2atas 2bawah.


Dah kenapa mata jadi begitu? Hahaha.


Pukul 9 semua tewas.
Tapi malam tadi banyak kali gakla adyra terbangun. Badan dia panas sikit. Pagi tadi aku nak g kerja pun, dia berak.. Mandikan.. Dah siap2 semua.. Dia still tak ceria, nak merap je. Nak beralih bulan kot? Ntahla.. Nak pandai la tu kan.


Itu jela weeekend aku.
Family timeeee.
Ada keluarga kan?
Lain la kalau hidup nk selfish lupa ada keluarga. Itu sendiri nak ingatla.. Aku taknak nanti tua anak2 aku anta g umah orang tua disebabkan masa kecik aku abaikan dorang. Sebusy mcm mn pun, anak2 tetap no1. :)






.