img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Sunday, January 13, 2013

Hari Ahad.

 Melentur buluh biarlah dari rebungnya. Sejujurnya, i tak pernah belikan Ayra mainan. Haha!! Kesian kan? Maksud mainan tu, kiranya pergi kat bahagian toys, belikan dia, walaupun mainan yang membina otak sekali pun. Haha.. Kenapa? Ntahla, i tak mampu nak belikan :'( Mainan kan mahal. Kikiki boleh tak bagi alasan camtu? Dasar emak kedekss. Ayra pun kalau ada menan 2-3 ketul je, tu pun mak i yang belikan :P hihi.


Tapi sekarang ni, cik kak ni sudah pandai.. Kalau tengok toys, mata sudah pandai melilau-lilau :P hihi. Nasib baik masih kecik, masih belum reti berguling-guling atas lantai, masih belum reti nak mintak-mintak mainan. I dah la bangsa mak yang tak keras hati, even bukan dengan anak pun, tengok anak orang lain or budak-budak kecik merengek nak apa-apa pun, hati i macam sedihnya.. kesiannya.. :'( padahal kita taktahu, ntah2 makbapak tu taknak belikan sebab dah selori menan kat umah dah :P hihi.. tapi tulah i, jiwa tak kental ;/


Dua perenggan atas ni takde kena mengena dengan apa yang nak cerita. Haha. I memang suka cenggini, lain nak cite, lain yang di taip, tapi takpela, ayat femes -belog aku, suka hati aku lah-


  


Tempat pertama, kedai buku. Cik kak ni excited je bawak kat tempat buku :) mulut becok! haha.. kedai buku dah la senyap, mulut kau sorang jela nak yang berbunyik.. hish ni tiru sape ni perangai suka bercakap.. -eh pehal pandang-pandang i? lalalalaa :P





Nasib baik cik kak ni tak buat macam rumah sendiri, tolong kemas buku :P hihi, dia just jalan-jalan kat buku tu.. kejap sana, kejap sini, teruja tengok buku banyak sangat :P Nanti bawak g perpustakaan negara lah, boleh? Kahkahkah.. memang taklah, kang tak pasal-pasal kena halau, sebab cik kak ni mulut potpetpotpet.. :P tunggulah dah besar sikit.. :D

 



Lepas dah pergi kedai buku, nampak benda alah ni pulak.. anak taktahu apa-apa, tapi i yang excited. Takdela, dia asyik tengok je orang naik benda ni, i kan tak sampai hati.. maka terbang lah rm3 untuk 5minit, takpela.. bila dah naik, tengok ayra happy.. i pun happy :)) Tapi bumblebee ni rosak, amek gambar aje dulu sementara tunggu kereta lain.. ^_^





Naik yang ni. Hehe. Semua orang yang lalu-lalang tengok dia. Sebab dia yang paling kecik, pastu lek-lek tangan tak pegang stereng.. kelakar je.. pastu mulut dia paling kecoh :P memang jadi tumpuan sekejap :D




Pastu, shoping barang dapur kat nsk lak, nsk kan murah :P hihi. letakkan dalam trolley, settle masalah.. nsk ramai orang, takpayah nak berjalaan sangat, kang terlanggar orang, dah la jalan terkedek-kedek :P kikiki.. 





Kasi posing sama kakak dulu.. eh, silap, ibu.. haha. perasan betul.. ohye, masa kat sini, ada promoter tu promote-promote barang, i malas nak layan. tapi dia menyempit i nak lalu.. terpaksa stop, i tengok kat banner, ada gambar korset, pastu i terus cakap 'kak, sy ni gemuk ke nak kena beli korset?' haha.. tapi rupa-rupanya.. promoter tu bukan jual korset, ntah banner apa ntah letak kat situ, promoter tu jual jamu untuk tenaga.. kikiki.. padanlah mula-mula i cakap tu muka dia macam erk... hehe.. promoter tu cakap jamu tu bagus untuk orang lepas bersalin.. grr maknanya i memang nampak mcm emak-emak ke? haha takleh terima hakikat ni.. :'( i selalu perasan muda remaja.. kikiki..




Masuk kete.. bagi susu, terus tidur.. sampailah masuk rumah tidur.. dapat lah mak update belog. Ini cerita panas dari oven tau :P hihi..


Sekian, tu je cerita hari ahad. :) Takdela pergi tempat best-best pun, tapi dapat bawak budak kecik ni keluar tengok dunia sikit pun dah cun dah.. hehe. :D

.