img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Tuesday, March 5, 2013

Taknak minum susu, kaki kena iron.

Sejak baru elok demam ni, Ayra adalah taknak minum susu sangat, pagi bawak ke petang bawak ke malam.. dua botol 8oz pun adalah payah. Ini adalah sesuatu yang merisaukan. Susu tak sedap ke? S-26gold.


Tapi air masak, makanan.. memang tak tolak la.. ada je selera. Cuma susu je dia macam tak berselera.


Try bagi susu dutch lady kotak tu, eh suka lak dia minum, tapi yang tu perisa coklat. Hish coklat dah laa tak bagus, i is takut dia sembelit lak, walaupun nampak dia okay je berak. Tapi takpela, nanti kita beli yang full cream lak, tapi hari tu bagi yang full cream dia macam kureng sikit, sekadar suka sebab nak hisap straw. Heh.


Haih la anak.............
 

SEMALAM
 
Nampak tak kat kaki tu ada garisan? Itu adalah kena seterika. Kecuaian si emak. 
Baru lepas iron baju, letak iron kat tempat paling tersorok dah, pastu tinggalkan pergi dapur, sekali dengar bunyik sikecik ni menjerit........ terus maknya pecut masuk bilik.. tengok, haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa amek kau iron tu dah terkeluar dari tempat persembunyian. Arghh!!! Tula. Suka sangat mengemas!


Takpela, ada parut sikit baru la gangsta kan >_~
Nasib baik kat kaki, takdela hantaran jatuh sangat nanti, wakakaka.


Ohye, kat pergelangan kaki tu macam lebam-lebam kan, tu adalah tanda lahir. Memang takkan hilang sampai ke tua.



Masa pestime pegang ayra pas beliau lahir dulu.. benda pertama yang i buat is kira berapa jari tangan/kaki dia. HAHAHAHAHA macam vongok, takut takcukup or terlebih. Pastu siap kira/cek banyak kali, takut mata tak betul time kira tu. Kihkihkih. Teruk betul. Tak bersyukur. -_-'

3 comments:

as ♥ Leenda said...

hahah..teringat jugak lepas bersalin tu terus tanya nurse anak saya cukup sifat tak? sempurna tak? hahha..ntah pa pe la..

jaja_NorLiza said...

alahai...sian ayra...xpe ayra kuat & aktif cam mak dia...

Aty_Fared said...

Seb baik sikit jer...nnti2 hilang la tu....:-)

.