img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Saturday, April 6, 2013

Jumaat, expo Mid.

Pergi hari jumaat konon nak senang parking, pastu tak ramai orang. Tapi heh, takde makne, parking azab jugak, tapi takdela azab sangat, dalam 20minit camtu la kot kat parking.. Expo kali ni is kecik, macam tak best je? Sebab hall tu kongsi dengan pameran pengantin india ke apa tah. Taktahu la bagi orang lain best kot, bagi i.. err biasa-biasa nak ke tak best. kehkehkeh.. macam yang kat pwtc tu.


Tak teruja pun nak beli baju-baju kat situ. Ntah la, i tengok je orang lain rembat baju banyak-banyak. Pastu kepala otak macam dah set, Ayra dah besar.. tak sesuai dah pakai baju yang macam kat Pureen ke Bebe ke apa ntah.. macam baju yang set-set tu.. baby-baby sesuai lah kan? Ni umur dah setahun, takkan la masih nak pakai baju one-set, baju tidur boleh la kot. 


I pun takdela memborong ke apa, beli sikit je. Beli barang-barang harian je. Baby wipes semestinya wajib, ada orang bila anak dah besar, babywipes langsung tak sentuh dah. Hehe. I masih memerlukan babywipes yang banyakkkkkkkkk. Sebab apa, sebab kalau Ayra berak i akan lap guna wipes dulu, then baru cuci kat bilik air. Sebab macam geli nak pegang taik terus. KAHKAHKAH.. dengan anak pun nak geli? Grr! Diamlah kau :p Banyak lagi kegunaan lain baby wipes tu, so memang penting, dan wajib ada stock. 


Booth diapers, ada Mamypoko. dengan ada cap mengarut apa ntah.. haha slumber je i cakap mengarut, err  jenama yang i tak familiar.. ada dua jenis tu je.. kalau dulu ada Petpet, BabyLove, Drypes, Whoope.. banyak pilihan. Kalau susu formula lak, brand enfa jela yang i tahu, yang lelain i is tak perasan, tak amek port. Hehe. 


Keseluruhan, tak best sebab tak banyak sangat pilihan. Tapi, mungkin kalau nak cari kelengkapan untuk baby, okay la. Anak i tu dah besar, so rasanya kalau expo-expo ni keterujaan tu cuma nak beli barang toiletries, diapers, susu.. tu jela kot? Pastu sibuk tengok orang. Eh, dan sibuk nak amek belon free, goodies bag, or apa-apa sample free. Muahaha..



 Kiri

Kanan


Eh, gembira lakk. Hahahaha.. Budak ni lawak. 
 

 Tetiba dah pakai seluar panjang lak. Hihi. Tunggu lucky draw, tapi tak bertuah punnnnnnn puih!


Tadi ada cina tu cakap apa ntah, tapi dia bahasakan Ayra -his-, dia ingat Ayra boy!
Pastu ada sorang brader dengan anak dia baby la.. baby tak baby dalam 8-9bulan camtu.. dia cakap camni lebih kurang arr ayat nya kat Ayra -tengok abang tu lari-lari, eh.. kakak
Dulu lagi kelakar, ada budak perempuan tu tanya kat i.. -kenapa baby boy ni pakai skirt? T_T
Rambut, cepat panjang boleh?....... fuuu~


I update ni sebab Wan is keluar lepak dengan member dia, ada hal sikit (katanya lah..). Baru je keluar kol 1 tadi.. i bagi limit sampai kol 4am. Hehehe.. Wan cakap, kalau 4am dia tak balik sure tepon dia ada mesej yang berbunyik -kita dah ada anak kan- HAHAHAHAHAHAHA 4am, okayla tu.. orang clubing pun sibuk balik time tu kan... kehkehkeh.. so, sekarang i ada 2pilihan. Nak tidur or tunggu pakcik tu balik? Tapi i rasa i tidur kot, sebab mata adalah berat........ penat mengukur jalan tadi.  


Alahai, Ayra kemana-mana la baringnya. Tak boleh sopan time tidur.. :p Tidur pun nak bergerak sana-sini. Hihi. Nak g betulkan jap. Gudnite & happy weekend :)




  

4 comments:

Mummy Damia said...

memang tak best pun... izwa tujuan ke sana nak beli puting MAM anak je.. last2 tak ade pun putingnya stok habis dah... n diorang kata lepas ini harga naik...

Aty_Fared said...

buat mase ni tak de hati nak gi baby expo..eeaahh..heheh..pasal baby wipes...aty masih beli dan guna.cume tak ar banyak2..aty guna tuk lap mulut dak qaleef time makan..bersih sikit..makan2..terus lap..hahaha..kalau tak comot..lagi satu..aty buat lap muker sendiri..ngeeee..;p

Fifi Nadhrah said...

salam kenal dari fifi..

memang tak brape syok expo kali ni.. kalau nak syok hujung tahun sebab 3 3 hall derang conquer.. fifi pon ade time lucky draw.. tak terkenal pulak kite.. husband je yang bertuah.. fifi tak pon!~

Mya said...

hehe budak2 memang tidur lasak kan.
boleh buat pusingan 360 darjah

.