img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Monday, May 20, 2013

Review Huggies Newborn, Total Protection.

Bukak nuffnag. Tahu ada berapa sen? o.75sen! Hahahahahaha memang bercucu lah i baru dapat cashout :p Tapi nuffnang ni baru pasang kat blog awal tahun hari tu.. Dahtu blog pun suam-suam.. Hahahaa.. Abaikan.. 


Kali ni nak.. review Huggies. Sebab takde idea, tengok ada keyword pasal huggies. So marilah kita potpet cerita pasal huggies, okay? Padahal  sebenarnya, sejak Ayra setahun.. dah tak beli Huggies dah.. hahaa.. sebab apa? Tak serasi? Takla.. saje mengada! ihihi..


Diapers pertama Ayra pakai Mamypoko. Pastu tukar Huggies Newborn. Pakai size newborn sampai umur 2bulan kot? Lupa! Maafkan saya. Tapi tu semua ikut berat baby tu jugak, Ayra lahir dengan berat 3.23 kg. Dulu masa takde anak, selau fikir kalau baby berat 3kg++ mesti besar, sekali tengok Ayra alahai cinonet je.. kalau 2kg++ macam mana la pulak.. hehe. I lahir 2.75kg :P (nak jugak!) Masa baru lahir.. seminggu satu pack je.. sekejap sekejap tukar.. hahaha.. 


 

Pastu terus sambung Huggies size S, packaging sama je macam yang newborn tu., pack kaler hijau. Harga.. serius tak ingat.. huhu.. tapi masih dalam kategori murah.

 

Lepastu, bila tukar M.. pun masih setia dengan Huggies. Tapi bila size M, macam ada dilema sikit... sebab kan ada pilihan.. Huggies Dry (biru), Huggies Total Protection (merah), Huggies Ultra (hijau).. Biru nipis, merah sedang-sedang, ultra tebal. Gitu.. harga pun berbeza mengikut ketebalan. Biru tu murah tapi i waswas lak nak beli sebab nipis sangat.. so amek jela yang tengah-tengah..


Kebetulan time tu, Huggies tengah tukar packaging.. kalau dulu Huggies merah ialah Huggies Comfort, dah tukar jadi Total Protection.... pastu adalah promosi.. maka tu yang terbeli huggies merah tu... so setia jela Ayra guna Huggies sampailah size L..yang ni ingat la harga.. rm34.90.. murah kan? L56.. M64 kot?

 

Tapi tu harga kat kedai ubat cina la.. kalau pergi mall... c4, tesco.. harga macam bongok-bongok.. mengarut.. mahal.


So, pengalaman memakai Huggies.. Ayra okay je. Tak pernah la ruam  apa semua..
Bocor? Pernah 2 3 kali (kencing). Tu pun sebab memang dah lama tak tukar.. Memang terbaik gak la untuk Ayra.. untuk Ayra ye diulangi. Sebab ada je budak lain pakai Huggies ruam terukkk. Huhu.. Kulit lain-lain kan.. 



Apa yang i suka dengan Huggies, design dia macam kemas sikit. Kemas macam mana tu susah nak explain, kena pakai dan tengok :p Tapi Huggies ni cutting macam agak kecik. Kalau peha michelin tu, macam tak sesuai kot, ke kena amek size yang besar sikit camtu..Tapi jap lagi amek size besar, bocor lak? Hahahaha.. Ikut suka la.. pandai-pandai la.. anak masing-masing.. hee. Ha, lagi satu.. dia bukan jenis plastic, tu pasal okay la kot? Takdela peluh je.. Arghh failed ar bab review-review, nasib bukan sponsor post.. kahkahkah...


So far Ayra pernah guna Huggies (paling setia), Drypers, Petpet, Mamypoko (pernah sekali bocor, tapi still terbaikk), pastu Whoopee (baru beli kat expo hari tu :p).. semua pun okay, cuma pernah gak la ber-ruam sikit..... tapi letak cream, pastu dah okay.. Yang whoopee tu tunggu nanti baru i review la.. sebab macam tak aci baru pakai seminggu kan.. ;))


Tapi pagi tadi, tetiba nampak sesuatu yang tak best lak kat celah-celah kangkang tu.. merah pulakkkkkkkkkkkkkk!! Padahal sejak guna whoopee ni, i memang lebih kerap tukar.. tapi taktahu la.. kita tunggu sampai habis dua pack ni.. kalau memang merah-merah teruk, memang ni pertama dan terakhir jela.. huhu baru je nak jimat sebab terpengaruh yang konon macam mamypoko.. #cheapskate.



 






1 comment:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

harga kat kedai ubat cina selalu lagi murah kan.. even mall ada diskaun stil mahal lagi

.