img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Sunday, June 23, 2013

Hari ahad.

Sebenarnya, tak amek kisah pun bila kat mana kat johor eh jerebu memula tu? Heee. Rasa macam jerebu je kot. Tapi ni bila kl pun dah jerebu, terus rasa macam....... urghhh kenapa kenapa. Hahaha.. See? Manusia memang camtu kan, selfish, dah kena batang hidung sendiri baru la ada perasaan. Hehee.


Rasa macam tak best je kan nak keluar time time jerebu ni. Memang tak bestla, jalan pun susah nak nampak, tu ha.. batu caves dah hilang dari pandangan mata. Kuikui.. :p


Tak boleh la nak bawak Ayra pergi playground, park ke.. apa ke.. kalau nak keluar jugak, kena pergi mall lah kan. Hehehe.. Takpela, tak lama kot jerebu ni. Ada lah hikmahnya, baru sikit je ni ujian. #ustazah.


Tapi tadi jerebu-jerebu pun, kitorang keluar jugak. Ahaks! Keluar bermotif lah, nak beli barang. Pastu nak hantar adik i balik asrama. Hehee.. Eh baru je dengar berita ni, esok kat selangor/kl sekolah cuti. Woho! Sia-sia je adik i balek asrama tadi. 



Memula i cakap Ayra jangan! Hehehe.. Sebab apa, sebab i takut dia sepah kan, kang jenuh lak nak mengutip. Tapi rupanya dia pegang-pegang je.. takde mengteraburkan.. phew, nasib baik.. kalau camtu, okay main lah.. takde orang marah rasanya.. kahkahkah..


Yo yo o je membaca.. Apa benda ntah mulut dia bebel.. Hehehe.. takpe, yang penting gaya.. :p


 
Tapi buku lak yang dia sepah kan. Tu belum lagi dia berlari-lari.. masuk lorong ni, keluar lorong tu.. Lari sambil bawak buku.. Hahaha.. Kalau pekerja kedai tu nampak mungkin berbulu je dengan peel Ayra, dalam hati hoi budak kecik.. janganlah sepah kan buku.. ekekeke.. takpe, anak saya sepah, saya kemas balik.. dun wori, be hepi.. :)) saya bukan emak yang pentingkan diri sendiri.. ecewah! kengkonon.. :p


Main benda buruk ni, taknak balik. Bila suruh turun, ye dia turun, pastu berguling-guling atas lantai. Sudahhh pandaiii bergulinggg! I ketawa je dia peel camtu, sebab kecik lagi takpeee.. boleh dimaapkan. I pujuk kita beli aiskrim eh? Baru la dia okay.. yem? yelahhhh... nanti kita beli YEM(aiskrim) banyak-banyak! hahaha..



Cubaan membuat peace masih belum berjaya.


Patutnya hari ni nak pergi Wangsa Walk, ada gathering. Tapi tak jadi, i dah semangat lebih.. dah bagitau Wan dari hari apa ntah.. sekali tak jadi pergi.. Heehe.. Ayah i yang nak bergathering, i sibuk je.. sebab nak main boling sekali.. hehehe.. takpela, yang penting hari ni tetap aje keluar rumah. Hari ahad duduk rumah adalah sesuatu okay? :p


Ayra dah tidur lah pulak. Tadi i tanya nak tidur ke nak rehat, dia jawab nak rehat, sekali boleh terlelap terus. Takpela.. boleh la maknya berehat-rehat jugak. Layan candy crush ke kan.. tapi sekarang dah tak addict sangat, dah malas, main cuma bila bosan-bosan.. sebab dah ketinggalan keretapi, baru level 75.. member lain semua dah level ratus-ratus, gigih gila kan? hahaha...so takdela rasa otak lembab bila tak lepas level, sebab memang tak main kan... hahaha.. #alasanbijak.

2 comments:

MimahAjil said...

amboi bznye dia cari stationeries dan buku...nak skol dah ye??hehe...


~tuan tanah, cane nk follow awk ni?tk jupe pun~

Nurul Aziz said...

hehe.. acane eh nak cakap, kena copy url la kot, pastu kat dashboard tu ada tambah bloglist kan.. copy kat situ.. wuuu~

.