img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Friday, August 2, 2013

Raya dimana? Entah.

Sebenarnya, i tak kisah pun tak beraya dengan family sendiri. Sebab apa? Ntahla. I pernah je kot raya sorang-sorang, raya haji la tapi :P raya puasa belum pernah. Hehehe. Tu dulu la..


Sama je pun sekarang. I bukannya manja kededek pun dengan mak i. Kalau tak dapat balik rumah mak i boleh melalak-lalak ke apa.. tak.. biasa-biasa je. Tapi pernah la melalak gak, tapi tu sebab nak jumpa anak i.. masa tu baru habis kelas, nak balik jumpa Ayra, sekali pakcik tu kata penat, esok jela. Eeeeeeeee dia tak faham ke apa perasaan aku ni yang rindu anak? Muahaha. SO berdrama lah kita, marilah kita membaling periuk belanga semua. Hikhik. 


Beza dengan Wan.. diaaaaa takdela manja tapi ntahla. nampak je ganas tapi dalam hati ada taman astokona huahua.. :P kalau sehari tak bertanya kabar dengan family dia, boleh jadi macam cacing kepanasan.. ekekeke.. kalau dua hari tak jumpa family dia lak, boleh rasa nyawa macam dihujung tanduk agaknya. muahaha.. i kadang tu bengang gak, rasa macam i jatuh no-30.. apa-apahal mesti nak fikir pasal family dia. adik dia dah kawen pun dia nak sibukk jugak.. ku geram lah kan? bukan tangungjawab dia dah pun. tapi katanya, kalau sorang susah, kena la susah sama-sama. dia kan abang? *matakeatas* Tapi kalau difikir-fikir, betul la tu.. dia lelaki.. makbapak dia no-1 lah.. apa-apahal dia tetap bertangungjawab..


Eh sebenarnya nak cite tahun ni beraya kat mana.. tapi teremosi lak yang atas ni.. ekekeke.. berbulu je pakcik tu baca.. :P


Memula plan lain, jadi lain, taktahu la hari kejadian nanti macam mana. 
Sama ada beraya di tasik puteri, or balik sungai besar. I tak kisah beraya kat mana asalkan beraya dengan ANAK i.. tu je.. anak dan suami la ofcoz.. huhu..


Tapi kalau balik kampung barula best.. barula terasa sikit suasana...Cuma kang ada yang airmata sebaldi sebab malam raya tak dengan makpak nya.. LOL :P kita balik kampung ke tak ni awak?? ntahlah.. ikut jela..
#mama suruh balik kan? balikkk la........... jangan derhaka. kahkahkah..


Raya kat tasik puteri aje pun boleh.. tapi pagi raya kita balik kg lah pulak eh? hahaha balik tetap balikkk.. ngeee.. eh bukan nak kata tak suka balik rumah mertua ke apa, takdela.. mertua i sangat okay, lek-lek je.. cuma dorang terlebih caring.. urghh! tu je yang berbeza sangat dengan family i yang jenis ada aku kisah? ahaks! masa dalam pantang dulu pun, i lek je boleh berpantang rumah mertua.. huahua.. kau mampu berpantang rumah mertua? mesti nak duduk bawah ketiak mak sendiri kan? :p kikiki.
 

Kalau rambut Ayra panjang..... memang cun lah nak pakai kebaya :)


Gambar atas ni lastweek, kat jasko rawang. berbuka kat rumah family Wan. saje je try pakai, bukan nak beli pun.. hikhik..

4 comments:

Aty_Fared said...

Aty pasrah *tetibe

Raye kat sg besar mesti meriah kan..sbb lbh terase suasananye...aty suker tol lalu kawasan tu dolu2 malam raye blk kmpung kat perak..

Wawa said...

Hoiii byknye entry hari ni...hihi...
Eh tp kan bab incik somi caring maring dgn family memey same lah kite....ari2 kne msg, call bagai...sebaik daku tk kesah, lantak la...dari kau mesej pompuan lain baik mesej family sndiri...haha...

ayahmamilisa said...

kebaya kuning..ayu gitu ayra..hehe..
akak beraya terengganu taon ni..taon depan xtau nasib cemane lagi..hukhuk..akak tak boleh kalo tak raya ngan mak n ayah akak..boleh sebaldi ouh airmata di pagi raya..huhu..

Mimy Hamid said...

gadis kebaya i likeeeeeee...beli ke tak tu

.