img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Thursday, February 26, 2015

Perempuan/lelaki.

Awal-awal dulu, rajin gak aku mengoogle tanda mengandung anak lelaki, anak perempuan. Hahaha. Paling tak boleh bla, aku siap buat test soda bikarbonat tu. Nampak tak, bertapa aku takde kerja sangat? :p KAHKAHKAH


Orang cakap, kalau mengandung anak lelaki, takde morning sickness. Kalau anak perempuan, tu yang morning sickness teruk. Aku takde muntah2 beria ke hape, awal dulu ada la macam mual-mual, aku ingat tunggu la jap lagi konfirm macam Ayra kot ni.. muntah tak dapat ditahan.. sampai kena berhenti kereta tepi jalan apa semua.. sekali eh? sampai sekarang takdeeeee pun. Anak lelaki ke ni? kuikui


Pastu, orang cakap kalau anak sulung kita tu, masa baby muka macam lelaki, anak seterusnya ni maybe lelaki.......... Ayra selalu gak orang konpius dia girl ke boy sampai ada budak tu cakap 'kenapa babyboy tu pakai skirt?'.. hahahaha! sumpah aku takleh lupa.. kadang pakai dress pink pun orang cakap boy.. kau dah kenapaaaa............


Lagi apa eh?


Ha, kalau ikut orang tua-tua lak.. kalau si kakak/abang tu nipple terbelah.. adik maybe akan perempuan. Kalau bulat je, lelaki. Ayra terbelah. Dua-dua terbelah. Wan terbelah-adik dia perempuan. Aku pun terbelah. Tapi adik aku lelaki. Camne? Hehe. Aku special kes, sebab mak aku ada gugur sebelum mengandung adik bawah aku, kalau macam tu takboleh dikira dah... So Ayra ni macam mana?


Pastu kalau peha anak time baby berlipat-lipat pun tanda dapat anak perempuan pastu.. Ayra dulu kalau orang tua-tua tengok, semua nya cakap.. ni ada adik perempuan jugak ni. Orang tua-tua dulu terer kan dorang memerhati? Haaha.. Bukan la nak percaya, kang khurafat pulak. Saje suka-suka.


Hari tu pergi checkup. Aku takdela beria nak tahu gender, sebab dalam kepala otak aku dah set girl.. HAHAHAHA.. aku kan oldskol kampung-kampung sikit.. apa orang tua cakap macam dah menyerapppp.. kahkahkah. Aku tahu Wan nak boy, aku pun macam ada nak boy, sebab konon cukupla anak-2.. huahua.. Tapi dah namanya time tu nak buat detail scan kan.. so, memang semua pun dia akan cek la.. hehehe. Alhamdulilah baby okay, takde masalah apa-apa. Air ketuban pun okay.. baby still kat atas, tapi tu biasalah.. baru berapa bulan kan.. Cuma macam biasalah, masalah perut kecik je kot? Agak sempit sikit kat dalam. Huhuhu..


Muka baby lak, still kurus2.. taktahu la muka macam siapa. Macam kakak ke, macam ibu ke, macam papa ke... haha. Aku ni time mengandung ni boleh tahan gak, ada gak 2-3 orang anak jiran aku yang aku tak boleh nak tengok, asal tengok je menyampah, asal tengok je annoying. Hahaha. Padahal takde masalah apa pun. HORMON maybe? Jangan terkenan dah la.. Pastu, aku lak jenis takde de sebab mengandung rajin la tengok baby-baby kiut ke hape.. hahaha.. malas. Takpela, tak kiut pun takpe, janji sihat. Nanti dah besar, insyaAllah pepandai la nak macam mana.. 


So, pungpangpungpang. Adik baby lelaki ke perempuan ni? Hahahaha...

Masa 21weeks :) kurus je.. baru 300g lebey. Tapi asal aku rasa perut aku beratttt?? Nak duduk dari baring.. ya Allah seksa sangat.. :'(




Baju kurung still muat. Kalau kain licin nampak la perut, kalau kain cotton, macam buncit2 je.. hihi.. Berat terkini 57kg. Turun dari 58.8kg.. Penat ulang alik g kelas kot. Doakan aku bersalin ikut duedateeee.. karang tak jawab exam pulak aku kalau bersalin awallll sangat. Hahaha. Gagah la pas bersalin nak jawab exam?? Rugi kot nak tangguh. Umur dah tua.


Eh, aku tak cakap lagi eh girl ke boy.
Nantila. Takkan berubah pun jantina tu. Hihihi. And takde orang kisah pun. Zzz.














mASAAnda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali seminit Anda rasakan beban berat pada bahagian hadapan tubuh Perut anda kelihatan bulat sempurna Bahagian aerola (daerah hitam disekitar puting) akan menjadi lebih gelap Bentuk perut condong ke arah bawah Sukakan makanan yang masam dan masin Suka makan daging dan keju Tapak kaki selalu berasa sejuk Tangan selalu kekeringan Suka menghadapkan wajah kearah utara semasa tidur Bukan hanya anda, tetapi suami juga mengalami pertambahan berat badan Anda akan kelihatan lebih berseri semasa hamil Hidung tampak lebih mekar Selalu sakit kepala

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
LLAnda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali seminit Anda rasakan beban berat pada bahagian hadapan tubuh Perut anda kelihatan bulat sempurna Bahagian aerola (daerah hitam disekitar puting) akan menjadi lebih gelap Bentuk perut condong ke arah bawah Sukakan makanan yang masam dan masin Suka makan daging dan keju Tapak kaki selalu berasa sejuk Tangan selalu kekeringan Suka menghadapkan wajah kearah utara semasa tidur Bukan hanya anda, tetapi suami juga mengalami pertambahan berat badan Anda akan kelihatan lebih berseri semasa hamil Hidung tampak lebih mekar Selalu sakit kepala

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali seminit Anda rasakan beban berat pada bahagian hadapan tubuh Perut anda kelihatan bulat sempurna Bahagian aerola (daerah hitam disekitar puting) akan menjadi lebih gelap Bentuk perut condong ke arah bawah Sukakan makanan yang masam dan masin Suka makan daging dan keju Tapak kaki selalu berasa sejuk Tangan selalu kekeringan Suka menghadapkan wajah kearah utara semasa tidur Bukan hanya anda, tetapi suami juga mengalami pertambahan berat badan Anda akan kelihatan lebih berseri semasa hamil Hidung tampak lebih mekar Selalu sakit kepala

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali seminit Anda rasakan beban berat pada bahagian hadapan tubuh Perut anda kelihatan bulat sempurna Bahagian aerola (daerah hitam disekitar puting) akan menjadi lebih gelap Bentuk perut condong ke arah bawah Sukakan makanan yang masam dan masin Suka makan daging dan keju Tapak kaki selalu berasa sejuk Tangan selalu kekeringan Suka menghadapkan wajah kearah utara semasa tidur Bukan hanya anda, tetapi suami juga mengalami pertambahan berat badan Anda akan kelihatan lebih berseri semasa hamil Hidung tampak lebih mekar Selalu sakit kepala

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali seminit Anda rasakan beban berat pada bahagian hadapan tubuh Perut anda kelihatan bulat sempurna Bahagian aerola (daerah hitam disekitar puting) akan menjadi lebih gelap Bentuk perut condong ke arah bawah Sukakan makanan yang masam dan masin Suka makan daging dan keju Tapak kaki selalu berasa sejuk Tangan selalu kekeringan Suka menghadapkan wajah kearah utara semasa tidur Bukan hanya anda, tetapi suami juga mengalami pertambahan berat badan Anda akan kelihatan lebih berseri semasa hamil Hidung tampak lebih mekar Selalu sakit kepala

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin

Anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali seminit Anda rasakan beban berat pada bahagian hadapan tubuh Perut anda kelihatan bulat sempurna Bahagian aerola (daerah hitam disekitar puting) akan menjadi lebih gelap Bentuk perut condong ke arah bawah Sukakan makanan yang masam dan masin Suka makan daging dan keju Tapak kaki selalu berasa sejuk Tangan selalu kekeringan Suka menghadapkan wajah kearah utara semasa tidur Bukan hanya anda, tetapi suami juga mengalami pertambahan berat badan Anda akan kelihatan lebih berseri semasa hamil Hidung tampak lebih mekar Selalu sakit kepala

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin

3 comments:

DYatie ABakar said...

Ala... baru nak tahu.. haha..
Yatie plan weekend ni nak g buat detail scan wpun ayah arissa tak nak scan sebab tak nak tahu jantina. pffttt! takut tak boleh terima kenyataan awal2. ahahahaha.

Aty_Fared said...

hahaha...menyampah tau... baru nak tau kawan adik baby kite ker tak..

tapi kekadang tak ley pakai gak yang petua2 ke hapa nama nya atas tu..sebab sebelum ni orang dok bajet2 macam tu..tapi tak semua tepat pon..kebetulan jer kot..heheh

Anonymous said...

names lookup www.peoplefind.com who owns
this cell number meid number lookup lookup reverse phone finding someones number reverse ph look
up

Also visit my blog - area code 646 reverse lookup

.