img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Thursday, July 26, 2012

Slow cooker, rice cooker, blender.

Slow cooker, rice cooker. Berbeza kan? Haha. Dulu aku ingat slow cooker tu untuk masak nasi tapi dalam kuantiti sikit, sebab yang ada kat rumah ni, kecik cinonet je. Rice cooker kan besar. Haha.. Rupanya, slow cooker tu untuk masak bubur.. tapi kena tunggu lama la.. cuma bestnya tak perlu nak tengok-tengok, tahu-tahu eh dah siap.. Ala, aku bab ke dapur memang loser sikit :p Jadinya, takyah la sesusah beli slow cooker dah.. benda ada kat rumah, dapat hadiah. HAHA poyo je macamkan aku nak nak masak bubur je pulak, eh nak masak, tapi nanti lah. So far Ayra okay je makan pure. Kuikui.. Ehh tapikan sejak aku bagi dia makan buah ni, dia berak cam terlebih lawas pulak, 2x sehari. Hahahaha.. Tapi normal jela kondisi najis tu. :p Takpelah kot eh?


Blender kat rumah ni ada 1 je, haha kesian kan? Yang tu la guna untuk semua segala..... Ada dua, tapi yang satu tu dah tumpul, lama punya lah. Still pernah guna untuk blend segala mak nenek, tapi disebabkan takde pilihan aku guna jela.. Hahahah merasa la kau Ayra makan ada perisa-perisa cili bawang halia :p


Kelmarin aku tanya kat Wan, kat rumah mak dia ada blender lebih tak. Haha tak malu kan aku? :p Hihi. Yelah sebab rumah family dia semua benda mesti ada extra kot.... Extra yang over. Lagi-lagi stok barang dapur, kalau darurat setengah tahun pun, boleh je survive. Hahaha. Dulu tu aku cam terkejut sikit :/ Sebab kalau family aku, selalu beli stok sebulan je.. Hehe.. Berbeza sikitlah.. Takdehal pun.


Hah, berbalik kepada blender tu, sekali Wan cakap, buat apa blender biasa.. nanti kita beli blender yang khas untuk makanan baby.. Eh! Tak perlu kot. Tak setuju aku.  Haha mahal. 2ratus something kan.. Aku taknak la habis kan ratus-ratus beli food prosesor.. Aku sedar, aku pemalas nak masak, lagipun nanti Ayra dah tumbuh gigi, takkan nak makan benda blend2 lagi kan? Lain cite la kalau aku ni jenis rajin masak...... So better beli blender biasa je. Huahua.

Memang la boleh simpan je, ada anak nanti 2 3 boleh guna lagi, tapi..... aku rasa beli nanti jela eh? Hahahahahahaah. Aku kan rancang nak anak lagi 4-5 tahun lagi.. habis study nanti..  Time tu umur aku 26/27.. Okay apa kan? Pastu umur 30, tambah sorang lagi, :P Kahkahkah! Merancang jela mampu. Tapi boleh kot, sebelum ni rileks je setahun lebih.. tetiba bila aku berhenti belajar, pastu dah terpongek depan Wan 24jam, tu yang terhasil Ayra tu.. Haha, kalau tak, rasanya takde jugak kot. Mana tahu, time tu harga yang 2ratus tu, dah turun jadi seratus kan? Lalalaala~


Tapi tulah, Wan taktanya mak dia lagi rasanya pasal blender tu.. :s Err, aku rasa kalau Wan tanya, kalau takde pun kat rumah tu.. maunya mama.abah belikan terus.  Kitorang kan manja...... Pui! Perangai.......... Blender je pun, gedik sangat!















\













17 comments:

aTy _faRed~ said...

oooo..ade beza ek slow cooker ngan rice cooker..eerrr..slow cooker tu bentuknyer macamane..fes time dengau nih..huhu

::puan ungu:: said...

Ok la dah ada slow cooker...sangat berguna gak tu untuk masak bubur baby...xyah tunggu-tunggu...hehee

Mimy Hamid said...

slow cooker elok utk mak pemalas mcm akak hehehe

Anonymous said...

Wow, amazing blog layout! How lengthy have you ever been blogging
for? you made running a blog look easy. The total glance
of your web site is excellent, as well as the content
material!

Review my blog Bruno Mars Tickets

Anonymous said...

Thanks for another informative blog. Where else could I am getting that
type of info written in such an ideal means? I have a undertaking that I am simply
now running on, and I've been at the look out for such information.

Check out my website ... Paid Surveys

Anonymous said...

Hi there are using Wordpress for your site platform?
I'm new to the blog world but I'm trying to get started and set up my
own. Do you need any html coding expertise to make your own blog?

Any help would be greatly appreciated!

Here is my blog ... quest protein bars

Anonymous said...

Hello just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images aren't loading correctly.
I'm not sure why but I think its a linking issue.
I've tried it in two different internet browsers and both show the same outcome.



Here is my web blog; Free music downloads

Anonymous said...

Howdy! This post could not be written any better!

Looking through this post reminds me of my previous roommate!
He continually kept preaching about this. I'll forward this information to him.
Pretty sure he will have a great read. Many thanks for sharing!


Look into my blog post - minecraft.net

Anonymous said...

I like what you guys are up too. This type of clever work and coverage!

Keep up the wonderful works guys I've incorporated you guys to blogroll.


My web site minecraft games

Anonymous said...

whoah this blog is excellent i like reading your posts. Stay up the
great work! You know, many individuals are searching around for this information, you can aid them greatly.


Take a look at my homepage; free music Downloads (http://freemusicdownloadsb.com)

Anonymous said...

We're a gaggle of volunteers and starting a new scheme in our community.

Your website offered us with useful info to work on. You've done a formidable activity and our entire community will likely be
thankful to you.

Feel free to visit my website: dating sites (bestdatingsitesnow.Com)

Anonymous said...

I am genuinely glad to glance at this blog posts
which includes lots of valuable data, thanks diet plans for women to lose weight (dietplansforwomentoloseweightfast.com) providing these information.

Anonymous said...

I will right away seize your rss as I can't find your e-mail subscription hyperlink
or e-newsletter service. Do you have any? Please permit me recognize in order
that I may subscribe. Thanks.

My weblog :: minecraft games

Anonymous said...

I every time spent my half an hour to read this webpage's articles
every day along with a mug of coffee.

Here is my homepage :: dating online (bestdatingsitesnow.com)

Anonymous said...

Hi, I believe your website could be having web browser compatibility problems.
When I look at your website in Safari, it looks fine however when opening in Internet Explorer, it's got
some overlapping issues. I just wanted diet plans for women to lose weight
(Http://dietplansforwomentoloseweightfast.com)
provide you with a quick heads up! Besides that, wonderful blog!

Anonymous said...

I loved as much as you'll receive carried out right here.
The sketch is attractive, your authored subject matter
stylish. nonetheless, you command get got an impatience over that
you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further
formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this increase.


Take a look at my web site: quest bars

Anonymous said...

I just could not leave your website before suggesting that
I really enjoyed the standard info an individual provide to
your guests? Is going to be back regularly to investigate cross-check
new posts

Also visit my webpage; quest bars

.