img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Saturday, October 13, 2012

Berangan-angan.

Marilah kita membayangkan empat tahun akan datang, haha. EMPAT TAHUN.. lama kan? Tapi nak buat macam mana, kalau aku buat study secara pjj lagi lah lama nak habisnya. :'( Tapi orang cakap biarlah lambat, asalkan selamat, ewah nak selamat apa pun aku tak tahu.. (-__-") sekadar menyedapkan hati sendiri.. :') Haha!


Empat tahun habis. Pastu, aku kena berkhidmat selama enam tahun.. barulah diiktiraf profesional. Jom mengira.. Masa tu umur pun dah 32 tahun. Haha umur 32 tahun kiranya baru betul-betul ada kerjaya. Tu pun kalau aku grad pastu aku kerja, buatnya tetiba time tu laki aku adalah jutawan, memang takde makne la aku nak kerja kan.. kahkahkah.. okay tak kelakar. Yang pentingnya, belajar, pastu nak jadi apa jadilah. kan? Hehe.


Itu kalau cerita sampai enam tahun lah. Kengkonon nak jadi betul-betul pakar.. puih kelakar la pulak aku taip ni. Tapi kalau nak tunggu sampai umur time tu baru nak tambah anak, macam tak best pulak. Target aku sebelum umur tiga puluh, haruslah ada tiga orang anak..  Haha over tak? Kehkeh.. Agak-agak boleh tak nak capai target tu? Rasanya boleh kot, still ada lapan tahun lagi thihiihi ketawa gatal.. ;)


Untuk masa sekarang ni, taktahu la.. mungkin nanti-nanti berubah fikiran ke apa.. tapi aku memang nak anak ramai.. bhahahahahaha.. kalau boleh sembilan orang pun takpe. Tapi bila fikir-fikir, anak ramai tu memang best, nak bersalin sembilan kali pun ala sakit bersalin tu fobia/serik cuma sekejap aje so cam takde apa sangat... tapi, nak menjaga & mendidik tu ha.. mampu ke aku? Memang la orang cakap rezeki setiap anak tu ada.. tapi, kalau seorang anak tu pun dah terlap-lap peluh.. kita rancang yang mampu jela eh.. empat orang ke camtu? :-P Haha!


Seriusly takmo anak sorang aje, tapi kalau dah takde rezeki, ada rezeki Ayra sorang ni je.. kena la redha aje.. haha tapi janganlah pulak Ridzuan Zainal tu buat alasan nak kahwin lain dengan alasan nak anak ramai, aku lempang kau karang :-P lol.. dulu masa pergi kursus kawen cakap nak empat orang aje kan? :-P Hahahaha. Tapi kalau dah nama nya jodoh tu tak kemana? Dah jodoh dia nak berbini empat orang, kena la redha T__T


Sebut pasal jodoh ni, hari tu aku ada la main lukis-lukis dengan Wan.. ada few benda dia kena lukis.. pastu kita boleh la tahu apa makna disebalik lukisan tu.. ada benda tu mewakili jodoh.. dia lukis sampai tiga ke empat.. tapi satu besar.. yang lain-lain dia siap cakap.. yang ni anak dia eh.. haha! Yang part tu taktahu nak describe apa.. anak ke? ke bini? Tak belajar la pulak kalau lukis kecik-kecik/or anak-anak tu maksudnya apa.. haha. Pakcik tu cakap, perempuan simpanan.. tapi patutnya lukis lagi banyak, sebab perempuan simpanan dia ramai.. Melawak eh kau? :-S Nanti masuk ujibakat raja lawak eh? Sigh.


Esok dah kena balik tg malim. Haih pastu kelas tiga hari, pastu cuti empat hari, pastu kelas tiga hari.. pastu cuti seminggu midsem+raya haji.. yay!.. pastu kelas tiga hari.. cuti seminggu lagi.. deepavali ;D haha.. time cuti kemain sengih.. time nak balik sana air mata penuh berbaldi-baldi.. kikiki.. c(:

















2 comments:

aTy _faRed~ said...

Aty pon nak anak ramai..eerr..tp tak ar sampai 9..heheh..konon2 nak 5..tah sempat tah tak..aty pon dah 30 skrg..czer lak tu..nak benti beranak sblm 40...nak tnggu yg ke 2 lg 2 3 tahun..acaner nak 5 tuh..kot2 lepas ni czer gak...

Anonymous said...

Where can I find the best online creative writing courses? I live in NYC so which colleges offer the best online creative writing course? If not in a college than where else?.

.