img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Saturday, May 25, 2013

Burger bakar AbgBurn, susu AyraBatrisyia.

Hi! ;)

Tadi kemain kan panas, pagi tadi dah basuh baju, ni dah siap lipat dah.. pantas! ;)
 Eh, tetiba mendung lak..



Dahla dalam mesin basuh tu, sedang second round..  ntah apa-apa kain i kutip.. kasi basuh.. i kan rajin.. :p Lagipun, Ayra takde, Ayra ikut mak i balik kampung, lepas zohor gerak.. huhu. Kasi can i boleh fokus study, hewhew.. study lah sangat padahall.. :pp


So sementara tunggu mesin basuh siap.. nak cerita sikit kat sini.. :))


Semalam kan, kita dah pergi makan burger bakar abang burn tu. HAHAHAHA.

Tapi, kalau ikut tekak i ni, tak sedap pun. Maaf lah abang burn... blogger yang buat sponsor post pasal abang burn memang berjaya mempengaruhi i nak cuba, tapi tula.. sory to say.. KAWKAW Burger Bakar lagi terbaik la.. 


Meatball abang burn, takla sesedap yang i bayangkan. Hehehe. Tapi meatball dia besar-besar. Pastu pedas-pedas sikit, ala-ala prosperity camtu ar.. Boleh nak cuba, tapi jangan la set dalam kepala otak benda tu super sedap, nanti akan kecewa macam i ni.. huhu.. so pasni nak makan meatball makan kat ikea jela.. tapi meatball ikea tu pun makan banyak-banyak muak jugak.. hahaa..


Dahla masa sampai foodcourt taman dagang tu, Ayra bangun tidur.. Ayra kan kalau bangun tidur takleh kena tegur-tegur.. biar je dia layan blues dulu...  pastu memang mengada sikit.. hahaha perangai macam i kalau bangun tidur janganlah kau macam-macam memang boleh bikin gaduh.. hewhew.. nasib baik ada mainan mesin tu, so i duduk kan dia kat situ.. barula dia okay.. ;))


Pusing-pusing pastu singgah Ong Tai Kim jap, nak beli susu Ayra. Pertama kali nak beli kat situ, sebab ada yang cakap murah so kita tengok la harga. Tapi tula, tak murah jugak.. susu enfagrow A+ yang 650g kat OTK jual rm47.. kalau kat kedai ubat cina kat selayang ni.. baru rm43.50.. ;) See, beza kan? Walaupun beza takat 3 4 ringgit, tapi hooii duit kot ://


Jadinya tak jadi lah beli kat situ, kita beli jela kat selayang ni.. nama kedai tu Ban On Tong.. dekat pasar pagi selayang, deret giant ( dulu bintang hypermarket, sekarang dah tukar giant)..  orang selayang tahu la kot.. bukan susah pun, tepi jalan je.. dah pergi pagi tadi, beli yang 1.3kg.. rm79.90.. harga kalau kat kedai luar tak dapat la camtu.. 1.3kg, bertahan la seminggu lebih ke dua minggu camtu.. Takpela, nak kan yang terbaik untuk anak kan, duit boleh carik.. 


I selalu gak terfikir.. kalau i bf Ayra, Ayra dapat ke khasiat? Walaupun memang tak dapat dinafikan lah susu ibu kan terbaik, tapi terbaik ke kalau i ni jenis makan macam-macam.. so, i redha jela bagi Ayra susu formula.. kat situ memang kita dah tahu khasiat apa yang ada.. sekian sekian kan.. takpela, anak seterusnya nanti i cuba untuk bf baby selama yang boleh.. ;)) semua benda jadi bersebab kan.. yang penting, Ayra membesar dengan sihat.. bijak macam nama dia (Batrisyia).. hehe.. insyallah.. ;)


 Ayra (hormat), Batrisyia (bijak)


Dah tu je, i nak cerita pasal burger bakar abg burn, tapi masuk jugak cerita lain. Hahaha.. Abaikan. :p





2 comments:

cha said...

kann. takdela sedap mane pun. tgk review famous blogger kemain sedap haha. yang komen so so mcm kita ni taknak plak abg burn tu post kt fb dia ye tak? haha

With Julia said...

Ayra sedap lah nama penuh dia... :)

.