img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Thursday, May 30, 2013

Pasal Ayra lagi.

Tq!
Ada yang komen, ada yang hantar email. HAHAHAA tetiba rasa macam eh? mana dapat emel ni.. pastu, oo ada letak kat sidebar tepi ni rupanya.. kikiki.. okay gelak gelak! padahal ni risau ni..


Mungkin Ayra kurang minum air masak/makan buah.. bagi betik dia main-main geli camtu.. kwagja je.. puih! Pisang tu, ada yang cakap.. tak elok jugak sebenarnya untuk sembelit.. taktahu la.. takhabis kaji, i pun dulu ingat pisang bagus untuk sembelit..  



Bagi yakult eh? tu la, sekarang ni bagi vitagen, berpeket2 atoknenek nya belikan.. ayra macam nak taknak je, masam kot. kesudahnya orang besar ni yang minum.. nanti kita try yakult lak, yakult lagi better dari vitagen kan sebenarnya..


Kurangkan susu? Pun dah buat.. dah kurangkan 1scoop.


Tang nak tukar susu tuu... sebelum ni okay je.. berak macam biasa je.. tetiba je ni ha.. takkan masalah susu? tapi mungkin jugak, mungkin Ayra takmo susu tu dah.. mungkin Ayra nak minum dutchlady 123 je kot.. siapa tahu? dia takmo susu mahal-mahal dah.. tapi kalau tukar susu pun, macam tu jugak gamaknya? dah try susu NAN apa ntah (dapat sample free), pun macam tu jugak... 


Ada yang cakap, susu budak kalau umur setahun, memang kandungan susu tu lain sikit dengan kandungan time baby dulu. Ayra masa sebelum setahun minum s26gold.. ni dah setahun baru tukar susu lain. rasanya tu takde masalah pun tukar susu ke apa, sebab yelah, sebelum ni dia berak nice je.. cuma.......... tulah, tetiba je sembelit.. walaupun beraknya hari-hari.. hari-hari taik seketul. HAHAHA sory la kalau jijik, tapi tulah.. kenyataan.


Yang susu Novalac tu, tu memang susu untuk sembelit. Kira susu yang bagus untuk masalah sembelit, boleh dapat kat farmasi je.. harga, tak pasti. Kat sini bukan masalah harga ke apa, i cuma nak Ayra berak normal tak yah sakit-sakit.. Ke sebenarnya Ayra drama je? Yelah berak hari-hari kot padahal.. kikiki.. takdela, dari reaksi muka dia pun kita tahu la, dia sakit.. :'( sobsobss..


Ada ubat yang masuk bontot tu kan, tapi ubat tu tak bagus jugak sebenarnya.. kalau setakat guna 2 3 kali boleh la.. sebab nanti budak tu tak boleh nak berak sendiri tak reti nak teran.. dah takde kemutan ke apa ntah.. wakakka kemutan kooo :p dah anak aku tu beraknya hari-hari, takkan tiap kali tu nak masuk ubat tu kan.. hmmm...



Kenapa tak bawak pergi jumpa paed.. doktor ke apa.. walaupun dah seminggu..
Memula tu ingat tak serius.. ni dah seminggu kira serius la kan, walau najis tak berdarah..
Okay, memang kena bawak Ayra pergi klinik.
Serahkan pada yang pakar.



Allah baru uji sikit, anak sembelit.. banyak lagi ujian lain dalam hidup ni kan. Risau-risau gak, tapi taknak cepat mengelabah. Huhu.. Kita buat satu-satu, try dulu itu ini.. Ayra kan bahan experimen haha okay tak tak.. saje bergurau.. :p Ayra kuat. Takat sembelit ni takdehal la.. :P Mak kau ni dulu lepas beranak seminggu tak berak sebab takut! Hahaha telan  phytonatal baru la boleh berak dengan aman.. Ayra nak try phytonatal nona roguy tu jugak tak? ekekeke... sempat lagi nak buat lawak yang tak kelakar *matakeatas*.. haha ni la beza nya i dengan Wan, i kalau risau pun masih boleh sengih-sengih gelak bodo-bodo, tapi kalau Wan risau.. wuuuu takuttttt tengok beliau seriussss.. huhu.. ;p









 
 
 











5 comments:

With Julia said...

Risaukan bila anak sembelit...umi Qi pun dulu pernah hadapi smpai kena cucuk ubt kt bontot Qi baru leh popo...3 ari sembelit meraung mcm org x mkn sebulan hahhaha

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

ok..try the best. kesian kan kalau dah selalu keras takut effect usus

Wawa said...

okey rasenye mungkin boleh try bg ayra makan phytonatal tu...kakakaka...:p

naila kne sembelit, mama dia ni suruh minum air rebina bebanyak...takde nak bg susu Nye...haaaa, bila die haus, nak taknak kne gak la minum rebina tu...pastu baru cair je beraknye...errr...geli siket nak basuh kalau cair2 ni...hahaha...

Anonymous said...

Acyclovir Without Insurance [url=http://xenical.rx-cs17.com/xenical-online-prices.php]Xenical Online Prices[/url] Mtabs Viagra Comment Utiliser Clomid [url=http://prednisone.rx-cs17.com/canadian-cheap-deltasone.php]Canadian Cheap Deltasone[/url] Prix Cialis Generique Prix Du Viagra En Algerie [url=http://bs-meds.com]viagra cialis[/url] Cialis Viagra And Levitra Acheter Generique Levitra [url=http://amoxil.inpills.com/purchase-amoxil.php]Purchase Amoxil[/url] Achat De Cialis Forum Farmaci Online Inghilterra [url=http://viagra.mdsmeds.com/best-generic-viagra.php]Best Generic Viagra[/url] Buy Viagra Online Paypal Uk Commander Cialis Quebec [url=http://antabuse.rx-cs17.com/no-prescription-antabuse.php]No Prescription Antabuse[/url] Viagra Rezept Deutschland Shipped Ups Clobetasol In Germany [url=http://uspapz.com]Cheap Viagra[/url] Viagra Online Malaysia Discount Generic Doryx [url=http://dan5325.com]viagra[/url] Celilis Fish Disease Amoxicillin [url=http://viagra.inpills.com/viagra-sample.php]Viagra Sample[/url] Cialis No Rx Viagra Efectos Causa [url=http://strattera.inpills.com/generic-strattera-pricing.php]Generic Strattera Pricing[/url] want to buy real isotretinoin Baclofene Vente Ligne [url=http://cytotec.inpills.com/cheap-misoprostol.php]Cheap Misoprostol[/url] Geric Viagra Purchase Lloyds Pharmacy Priligy [url=http://zithromax.mdsmeds.com/azithromycin-500mg.php]Azithromycin 500mg[/url] Amoxicillin Tongue Swelling Pictures Viagra Eis [url=http://inderal.inpills.com/inderal-to-buy.php]Inderal To Buy[/url] Viagra Rote Liste Dapoxetina Yahoo [url=http://viagra.mdsmeds.com/real-viagra-online.php]Real Viagra Online[/url] Himcospaz Generic Levitra From Canada [url=http://gajkl.com]cialis[/url] Buy Synthroid Cheap Cialis 5 Mg Confezione [url=http://curerxshop.com]cialis[/url] Doctor To Prescribe Metformin Cialis Online Canada Paypal [url=http://fzlaka.com]Buy Cialis[/url] Precio Cialis Levitra Viagra Quickest Canadian Prescriptions [url=http://4rxday.com]Cheap Cialis[/url] Where Can I Order Aygestin Online Propecia . 5 Mg Eod [url=http://priligy.inpills.com/dapoxetine-priligy-price.php]Dapoxetine Priligy Price[/url] Keflex Indications Levitra Coupons [url=http://inderal.inpills.com/inderal-buy.php]Inderal Buy[/url] Propecia Liver Damage Keratin Finasteride 1 Miligramo Propecia [url=http://xenical.inpills.com/xenical-1.php]Xenical[/url] Viagra Le Vrai Clotrimazole Pills [url=http://cialis.rx-cs17.com/order-cialis-tablets.php]Order Cialis Tablets[/url] Buy Cipro From India Buy Levitra Without Rx [url=http://cialis.rx-cs17.com/female-cialis.php]Female Cialis[/url] Acheter Cialis Site Serieux Buy Prevacid Generic [url=http://elc4sa.com]viagra[/url] Cialis Vidal Getmensmeds Reviews [url=http://doxycycline.mdsmeds.com/order-vibramycin-onlines.php]Order Vibramycin Onlines[/url] Buy Doxycycline Acne Order Ciprofloxacin Eye Drops [url=http://nolvadex.mdsmeds.com/best-nolvadex.php]Best Nolvadex[/url] Buy Cipro Canada

Anonymous said...

Viagra Professional Vs Regular Viagra Amoxicillin 21 Cephalexin And Sunlight 100 Mg Viagra Price I Want To Buy 500 Mg Metronidazole Amoxicillin With Coumadin [url=http://byuvaigranonile.com]viagra[/url] Viagra Erfinder Albaner Mexican Meds Online

.