img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Monday, June 3, 2013

Ayra dan mulut.

 
mencari makanan
kek pisang pun jadila..


Kembali bersiaran. :D
Pastu, terus nak cite pasal Ayra, boleh tak? pffttt kau sorang jela ada anakkk nurul oii.. *rolledeyes* kihkih..


Nak cite, tetiba Ayra macam dah banyak gila words dia pandai sebut. Sebagai emak, haruslah rasa macam kagum teruja bla bla.. kan :))


Menambah keterujaan, bila sepupu i yang baya Ayra.. ada anak sedara yang pun sebaya Ayra. beza bulan-bulan camtu la.. Ayra lahir awal tahun 2012, dorang lahir hujung tahun 2011.. kira Ayra muda sikit 2-3bulan camtu.. pastu ada la jugak anak jiran-jiran.. yang baya-baya Ayra jugak.. tapi, Ayra lagi berbadan besar dan tinggi, pastu Ayra lagi advance sikit la tang mulut tu.. hihihi.. BUKAN NIAT NAK MEMBANDINGKAN KE APA.. tapi teruja! sebab yelah, dorang semua minum susu ibu, susu paling terbaik kan.. Ayra lak minum fm je.... jadi, benda tu macam dapat mengubat hati i yang lara ni lah kononnya.. walaupun tak dapat berikan susu yang terbaik, alhamdulilah.. perkembangan Ayra boleh la buat maknya ni kembang hidung bila orang cakap anak kita tu bijak kan.. hehehehe..


I tahu, Ayra baby je lagi.. eh bukan baby, kanak-kanak.. baru kanak-kanak yang berumur 1tahun4bulan. Apalah sangat nak puji budak tu lebih-lebih kan. Kita taktahu masa hadapan. Contoh terdekat, takyah carik jauh-jauh, maknya sendiri ni ada.. Muahahha.. Time kecik-kecik, time sekolah.. memang cemerlang je.. straight A je.. tapi, bila habis sekolah? Hancurrrrr.. Hahahaha!! tapi tu salah diri sendiri gak, malas belajar, bukan takde peluang.. peluang nak belajar tu banyak.. tapi virus main-main, virus malas.. etc.. tu yang lambat habis, umur dah 23, tapi baru hegeh2 nak panjat tangga.... member-member lain semua dah sambung master.. korang ni mengada la.. :p g la kawen dulu baru sambung belajar tu.. HAHAHAAHA.. ;)


Makan-makan lagi..

tak cukup kek pisang, makan donut pulak.. tengok la perut.. "slim" kan..
 
Okay, sambung pasal Ayra..
Ayra boleh je cakap macam-macam, tapi pelat.. kalau dulu.. kita sebut.. dia ikut hujung je kan.. sekarang bukan hujung-hujung dah.. dah perkataan tapi bunyik jadi aneh sikit la.. kehkehkeh.. tapi ada jugak perkataan yang masih hujung-hujung.. kalau perkataan tu panjang sangat, or berbelit ke apa..

Cumanya.. cara dia sebut tu kan pelat, so agak kelakar..
contoh, nenek = nyenyek..( sambil lidah terkeluar) kahkahkah kelakar!!kemain lagi nak bercakap tu, sampai terkeluar-keluar lidah menyebut.. hehe..


Baru-baru ni jugak, i ajar la Ayra sebut p*pek.. kahkahkah.. kemain lucah lagi kau mengajar anak kan... heehhe.. eh anggota badan apa kan? takdela lucah pun :p.. so now, dia tahu benda tu apa.. bontot semua pun dia tahu dah.. HAHAHAAHAH.. tapi i rasa, penggunaan perkataan tu macam agak over la untuk budak kecik macam Ayra.. mungkin i boleh tukar dari bontot ke punggung? ehehe.. arghh hantam la labu, anak siapa sekarang? anak i kan.. hahaha! ego sangat statement.. :p


nak buat peace tak pandai adjust jari lagi, mulut je sebut pis..

apa-apa jela yang dia cakap.. kita layankan aje.. budak manja kededek....


-Gambar kat kampung.. balik kampung habis muka Ayra berbintat-bintat kena gigit nyamuk. Bukan muka je, badan tangan kaki, semua la yang ada darah nyamuk gigit.. sigh!. terus cuak tengok bintat merah tu.. terus kepala otak macam.. virus hfmd ke ni.... mak mak memang over camni ke pemikiran nya? puih! padahal kesan gigit nyamukk je kot.. mengada tau pomss ni! tapi biasalah, cuak... huhu..





1 comment:

Norlidawati Jaafar said...

salam perkenalan
dari Ida Umielman
comel nye ayra
ne rambut tu hehehehehe
makan kek pisang ye
acik nak ckit boleh x
Jemput lah meriahkan blog ida plak
im newbies blogger
umielman.blogspot.com

.