img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Wednesday, June 12, 2013

Funfair.

Hari isnin kan pergi exam sendiri. Pastu balik tu, singgah Aeon Rawang Anggun jap. Takde buat apa-apa, sajee mengcuci mata. Aeon ada promosi, susu murah. Cepat serbu.. :p tak beli pun, kat rumah banyak lagi. Tu pun, ya ampun.. badan ni, dah macam orang tua sangat, pinggang rasa nak patah! Huuu. Serius pinggang memang tak boleh bla. 


Sampai rumah, golek-golek sekejap... Pastu Wan pun tengok tepon,  abah dia ada msj, cakap mama nak bawak bekal piza g kerja hari selasa.  Kitorang mandi-mandi,rehat-rehat jap, pastu gerak g Dominos. 



Tapi sebelum tu kat rumah, i adalah cakap kat Wan, masa balik exam isnin tu, i ada nampak funfair kat pekan rawang. kat area depan hospital yang baru nak siap tu. Wan cakap, dah sebulan dah benda tu. Hahahah.. eh kenapa guwa boleh tak perasan ni? :/



So, i ikut la Wan g dominos. Walaupun pinggang macam nak patah. Hahaha. Kalau berjalan, mungkin boleh hilang sakit :p alasan! Pastu Wan tanya, funfair tu bukak lagi ke time ni? Masa tu nak dekat pukul 11 dah. Hahaha.. terus mata bersinar-sinar. :p Muahahaha nampak tak, side of myself yang masih kebudak-budakkan? :pp



Tahu jela Wan tu, apa i sebut.. insyaallah dia seboleh akan cuba tunaikan. Semua suami mesti macam tu kan perangainya.. Walaupun kadang tu merepek je permintaan bini.. tengah malam nak makan icecream blackforest lah, nak itu lah ini lah. Hahaha.. tapi cuba ku mintak nak rumah macam kat area emerald tu.. memang dia boolayan lah.. menangis! rupanya, rawang yang belah dalam-dalam tu, banyak kot rumah yang besarrrrrr-besarrrr.. yang kalau kita tengok, dah konpius, rumah ke istana ni? Huahua.. tapi Wan cakap, majoriti nya cina lah melayu boleh dikira.. :p melayu kan suka duduk rumah teres biasa je.. tak suka rumah besar-besar.. *matakeatas*


Okay sambung cite funfair. Boleh tak, takde orang pun. Adala sekumpulan budak dalam 6-7 orang camtu.. pastu kitorang. Hahaha.. Meriahnya! I ingat nak g funfair tu sebab nak tengok gelagat orang je.. ehehe i kan sukaa bab-bab kepochi :p tapi ni orang pun takde, puih! yelah dah pukul berapa kan, pastu bukan waktu cuti sekolah, bukan hari minggu, orang lain kerja, takde makne nak merayap nya! :p



Pastu Wan boleh lak nak ajak melepak tengok dunia. Macam tak kerja je pulak esoknya. Tapi disebabkan  pinggang ku memang sakit. Haha dan dan sakit, takpe, nanti-nanti jela kita tengok dunia. :) seriusly i memang penat! tapi, sebelum balik rumah singgah jap beli teh ais. Haha wan bengkek je.. dia cakap, sebab i suka minuman berais, tu pasal badan lembik. Arghhh ais lak nikmat. Ais- air yang dibekukan. Bukan ice dadah tu :p hihi.



Masuk rumah, naik bilik.. suruh Wan tekan-tekan belakang. I tertidur. Dahla masa tu lapar. I cakap kat Wan, nanti nak makan ajak lah. Haha last-last i tertidur :p Pukul 1.30 camtu kot baru terbangun, gigih laki bini g dapur carik nasik.. tapi tu pun i makan sambil mata mengantuk. Hahhaha..  mengantuk tapi nak makan, macam mana tu? :p 






Asyik cerita pasal diri sendiri je, takde cerita pasal Ayra :p hihi. Ayra ada je ni.. tengah main-main. Petang-petang takmo tidur dah.. tapi bagus gak, nanti malam cepat je pengsan :)) Dia nak datang dekat i tak berani, sebab kat sebelah i ada patung gajah pink.. anak patung kecik je pun, tu pun dia takut. Hahahaha.. apa-apa ntah.. bila i tunjuk gajah ni.. dia sebut *jajah pink*.. tapi sambil sebut tu sambil menangis. Jajah pun boleh la.. :p

3 comments:

ayahmamilisa said...

detim ye berdua..romantisnye..hehe ;)

Aty_Fared said...

Aty duduk rawang..tak tau pon ade funfair..huhu..ade spital ngah naik..?? Lg ler tak tau....ngeeeee

Nurul Aziz said...

Hehehe..


Hospital private.. rawang specialist ke apa ntah.. kat pekan rawang.. yang dekat mydin tu ha..

.