img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Friday, June 7, 2013

Perbualan ibu dan anak.

Ayra : Uwet
Mak Ayra : Ye duit, nak buat apa?
Ayra : Uwet, ayem..
Mak Ayra : Mana boleh makan aiskrim, nanti selsema.
Ayra : Ha..
Mak Ayra : Simpan duit tu..
Ayra : Uwet, popok
Mak Ayra : Tak boleh tak boleh, makan keropok nanti muntah.
Ayra : Uwaaaa -nangis/menjerit-
Mak Ayra : Nangis kenapa, simpan duit tu. Nanti hilang.
Ayra : Uwet, buih..
Mak Ayra : Pebenda nya buih.. Buih mana boleh makan. Kuih la..
Ayra : Ha.. buih..



Perbualan maghrib tadi.
Hehe. Ayra main handbag i, korek-korek, bukak zip, jumpa purse. Bukak, jumpa duit kertas.
I pun tak sangka dia tahu 'duit'.. bukan tak sangka, memang la sebelum ni selalu je sebut duit duit.. bla bla semua. Tapi macam tak sangka la, dia korek2 purse, pastu dalam tu banyak kertas kad semua.. dia boleh cam duit.. kira boleh bezakan kertas dengan duit.


Mak bangga Ayra.. serius, sengih je.. rasa diawang-awangan! haha.. over kau jemah :P


Tahu tahu tahu..anak orang lain umur setahun empat bulan ada yang dah boleh membaca abc-z, 1-10.. lagi hebat..  tapi, tu anak orang lain. Ni Ayra, anak i.. so apa jua perkembangan dia, lambat atau cepat.. memang buat i bangga. Yelah, keluar dari celah kangkang i kot :p Harussslah bangga kan? Bukan riak, tapi teruja.


Tadi kelakar. Budak tu dah tidur. Tetiba terbangun. Terbangun, terus turun dari tilam, berjalan g ruang tamu. Hahah mengigau ke apa taktahu la.. Pastu, i amek dia, bawak masuk bilik, baringkan.. terus dia sambung tidur balik. Kahkahkah.. pebenda la budak kecikkk.. dulu pernah gak jadi camtu.. dia mengigau. nasib baik la mak kau ni kalau anak mengeliat pun boleh tersedar. buatnya yang jenis tidur mati.. memang matikklah :p hehehe. Ohye, dulu i ingat Wan adalah manusia yang jenis tidur mati.. bila dah tidur, takkan sedar apa-apa. tapi rupanya. takpun. dia pun kalau ayra ek ek time memalam, dia boleh terbangun.. ;)


Okayla, gudnite. Hari sudah malam. Malam jumaat pulak. Malam keliwon. Haha bongok, main sebut je keliwon, padahal taktahu pun keliwon tu apa.. Kehkehkeh.. ;))





7 comments:

With Julia said...

Ayra dh pandai nilai apa itu uwettt hehhehe nak beli mcm2 la tuh hhhee

ayahmamilisa said...

chumil je ayra sebut duit..pandai cari duit sendiri ni nanti..hehe~

Nurul Aziz said...

Tula, boleh lak tanya nak aiskrim keropok semua.. ehhe.. walaupun still pelat, tapi boleh la faham sikit2..

Wawa said...

uwet...embeg..(handbag)
mama sila beli handbag ayra...nak raya dah ni...hahaha...
annaila dah boleh sebut byk perkataan jugak tp bukan depan mak bapaknye...die cakap mase kat umah pengasuh je...pengasuh duk cerita, mak apak tercengang sbb taktau pape...cess anak!

Wawa said...

uwet...embeg..(handbag)
mama sila beli handbag ayra...nak raya dah ni...hahaha...
annaila dah boleh sebut byk perkataan jugak tp bukan depan mak bapaknye...die cakap mase kat umah pengasuh je...pengasuh duk cerita, mak apak tercengang sbb taktau pape...cess anak!

Aty_Fared said...

Waaaahh memang pandai..ni tak lame lg nk raye dpt duit raye mesti die eksaited...:-)

Nurul Aziz said...

Aah kan, henbeg raya! nak simpan duit raya.. muahaha.. tapi ni baju raya pun belum lagi ni..


Jangan time raya nanti, mulut dia g mintak duit raya kat tuan rumah dahla.. bikin maluuuu... hehe..


.