img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Saturday, July 13, 2013

Expo Baby Mid.

Kali ni memang dari minggu lepas lagi suruh Wan cuti hari jumaat. Sebab nak pergi expo baby kat Mid. Takde dah ala takpela, ikut jela, takde benda nak beli pun.. HAHAHAHA... i kan suka buat ayat drama camtu.. dalam hati nak tapi mulut malu-malu kucing, haktuiih! Tapi perempuan memang suka berkias kan? :p


Padahal, nak pergi tu, bukan nak beli apa-apa pun. Pastu i macam sedar la, sekarang tengah bulan... tapi dalam hati dah cakap, kalau Wan takde duit., takpe i ada duit #konon. Kakakakaka padahal duit i dah la sah-sah dari dia jugak.. 


So semalam, lepas sembahyang jumaat.. ke Mid la kita :) Singgah Hospital Selayang jap, Wan nak tolong kawan dia settelakan hal apa ntah.. dah setel, baru gerak mid. 


Booth yang ada bolehla best-best la jugak. Pampers pun ada macam-macam jenis  tapi mamypoko takde. Susu pun ada macam-macam.. enfagrow macam selalu ada, tapi harga takde la murah sangat-sangat, lebih kurang dengan kedai ubat cina yang selalu beli tu je. Susu Ayra masih ada lagi stock, so tak beli.


Jadi apa je yang kitorang beli?
Beli kasut Ayra dua. Aci tak kalau nak buat kasut raya terus? Hahaha..#kedeks.

Kasut kat Combi rm99.. tapi smart la.. tapak kasut tu berkualiti.. cuma design cam boboi sikit.
Keluar dari expo, masuk converse, usha kasut budak kecik.. rm89.. hikhik. Lagi murah.. tapi kat dalam expo tu kasut 'converse' #converselahsangattt baru rm20.. hehehe.. ada kat booth apa ntah, yang jual rompers rm5 tu.. hihi. Kat booth tu ingat nak belikan Ayra seluar panjang, tapi semua cam size kecik-kecik, tapi dapat la untuk Ayra seluar pendek sehelai, seluar lelaki sebenarnya.. hantam jela.. tapi Ayra bila i acukan seluar tu dia taknak.. kwangja koo.. mentang-mentang lima hengget je.. kuikui..


Pastu beli botol susu murah-murah..3 rm10.90 kat fify. Hehehe.. Kat booth avents nak carik botol kaca, tapi stock dah habis. masuk mothercare pun takde, jenama avent la yang takde.. last-last beli kat jasko je.. tapi rupanya tersalah beli..nak yang lain beli yang lain, kan lebih kurang je semuanya.. i tak tengok sangat, Wan yang beria tengok kotak semua, dahtu kalau dedua sibuk membelek, mahu kemana hilang Ayra tu.. dahla beli dua lak tu.. nasib baik ada 20%.. masa kat jasko tu jugak nyaris-nyaris tertinggal plastik ada isi big apple 6ketul cam tu je.. nak bagi orang lain makan agaknya, bulan pose nak bersedekah.. #matakeatas.


Lagi apa eh beli...  adeh sudah lupa. Kalau kat pureen tu macam biasa la, beli bottle cleanser kan.. nak beli babywipes dah tak guna sangat, sebab Ayra kan berak kat bilik air.. tu yang babywipes kat rumah stil banyak je lagi..


Tapi banyak gakla beg plastik semalam bawak balik rumah. Belum lagi masuk goodies bag sampai dua :p Best! Dapat mug :) Pastu ada scot, wet tisu, susu dutchbaby gold,  huggies dry.. huggies ada 12pc dapat, pastu dapat gak menan apa ntah dari enfa (isi form).. kalau rajin isi form semua tu, sure bersusun je dapat free gift.. kikiki.. pastu belon 8bijik. HAHAHAHAHA.. Kira sikit la tu, i tengok orang lain lagiii macam banyak je.. :p Ayra takde pun nak belon tu.. dia lek-lek je.. kitorang ni yang nampak je belon, terus jom amek jom. mihmih...


Apa-apa pun, alhamdulilah.. Ayra semalam takde mengamuk ke apa.. cuma dia nak berlariiii je.. dia nak main kejar-kejar.. ohye, masa tunggu nak berbuka, Wan g cucuk duit dulu, bawak Ayra, i cuma melanguk tunggu kat meja makan.. tapi Wan pergi lamaaaa kot, i dah cuak macam-macam dalam kepala otak, siap terbayang.. time Wan cucuk duit tu, leka tengok mesin atm, terlepas Ayra, pastu Ayra hilang. Hahahaha..#banyaksangattengokdrama.


-Time ni mesti semua orang tengh bersiap sedia nak berbuka kan? Ni lek je boleh online. Biasalah i kan supermak. Hahahaha.. takde makne.. dah nama pun beli kat bazar guna kuasa jari.. takde masak-masak, masak nasik je.. melampau la kan kalau nasi putih pun nak beli :p Semua dah terhidang atas meja.. tunggu nak ngap je.. :) Selamat berbuka, kepada yang puasa. Yang tak puasa tu, pura-pura puasa jela jugak.. mihmih.. barula boleh join orang lain berbuka jugak..:))








3 comments:

D Yatie said...

Bagus la ayra dah berak kat bilik air. Arissa xd sapa nak train berak p bilik air. Omak eh weekend je ada. Huuuu.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

suka part "kuasa jari" alangkah senang nya hidup.. haha

Aty_Fared said...

tak tau pon pasal expo nih...apekaaahhh....ingat nak carik botol air...adeyyhh...botol air jer susah2 nak masuk mid..heheh

.