img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Monday, September 30, 2013

Ahad yang sibuk. Lai-lai keratong.

Hari minggu yang sibuk. Sabtu macam biasa ada kelas. Balik tengah hari, singgah aeon rawang dengan adik-adik ipar. Sebut dik-adik ipar, ceh bajet macam kakak ipar tua sangat khen.. padahal adik Wan yang sebaya i tu.. kalau nak ikut bulan, dia tua sebulan kot :p hehe. HAHAHA nak jugak mudaa layankan aje.. 


Ahad lak, pergi kenduri kat felda keratong, pahang. Azab gak kot, jauh. Dengan tak cukup tidur. Sebenarnya, sabtu tu.. malam pukul 3pagi kot baru sampai rumah mak i.. kau bayangan lah, sampai pukul 3pagi, nak lek-lek dulu.. pastu tidur sekejap je dah subuh. Subuh dah nak gerak g Hulu Langat dulu, konvoi ramai-ramai dari sana. Tapi kitorang dari selayang naik satu kete jela.. nasib baik muat.. Wan taknak bawak kete hitam tu sebenarnya sebab ariel kete takde.. yelah jalan jauh-jauh takde radio sumbek la kan.. tapi sebab rakyat ada 7orang (termasuk ayra 8), takkan nak bawak kete kuning.. kang memang sardin lah..


Janji pukul 7am sampai Hulu Langat, tapiiiiii biasalah janji manis dimulutmu :p Pukul 7lebih baru nak gerak. hehe. Ingatkan takdela jalam jem ke hape.. sekaliiiiii ada kl marathon lak, banyak jalan tutup! arghhh streesss.. Sampai Hulu Langat pukul 9 :p


Pukul 11lebih camtu sampai la kat felda keratong tu.. kawasan felda tu memang panas gila kot.. >_< huhu.. pokok seketul-seketul.. tu yang panas tak boleh bla.. 


Motif ke sana sebab nak pergi kenduri kahwin anak sepupu nenek i.. ntahla, i pun tak berapa tahu. Hahaha ikut je. Dah Wan cakap nak pergi, so pergi jela.. i pun pelik kenapa Wan nak pergi pulak, bukan sedara belah dia pun hihi.. tapi takpe laki ku itu alhamdulilah dia memang jenis kalau berjalan or nak kemana-mana memang dia okay je... kalau ada masa, ada duit.. pergi ke bulan pun okay je dia nak bawak hehe..


Tapi alang-alang dah pergi kenduri tu, pergi jugakla 2 rumah sedara yang dekat-dekat situ jugak.. i memang tak kenal la.. sebab dah jauh sangat kan.. pangkat nenek/atok sedara camtu la.. kalau i jumpa anak-anak dorang, sumpah i memang tak kenal ooo kita bersedara eh? hahaha..


Setel semua, kutip buah semua bla bla.. gerak balik pukul 4lebih camtu kot.. tapi singgah solat asar kat masjid kat jempul tu masjid apa ntah.. sampai hulu langat rumah pakngah i maghrib camtu.. singgah solat maghrib, makan-makan.. pukul 9lebih baru balik rumah family i.. gila penat nak mampus kot.. macam aku yang drive kan :p


Pastu bila dah sampai rumah pukul 10, bukan terus tidur ke apa. Banyak gila kerja menanti. Basuh baju, lipat kain.. basuh botol susu, sediakan itu ini bla bla. Tapi alhamdulilah setel, barula lega isnin (harinii) nak pergi kelas. Badan memang dah macam orang tua sangat.. nasib baik kelas pagi tadi tunda ke pukul 12.. lega sikit, boleh lambat-lambat, tapi hamek kau.. memang pukul 11baru laaa bersiap.. pagi dah bangun tapi pastu tertidur! urghh.. tak berdisiplin betul :'(


Bawah ni kita tempek gambar besar gabak.. gambar guna kamera ipone4 (ipone4?? ada lagi ke orang guna ipone4?? sekarang semua guna ipone5 kot hahahahah.. #matakeatas) tak berapa cantik, tapi boleh la dari takde.. nak tunggu lumia ntah bila nak sampai.. haha.. ni nak cerita pasal lumia tu pun kelakar. konon ada la menang lucky draw, bla bla.. dapat la nokia lumia seketul... kononnya barang akan dihantar 18hb/9 hari tu.. siap bagi id, trecking  number courier apa semua.. tapi ni dah nak 2minggu bayang pun tak nampak.. ahah.. takpela anggap jela benda tu saje je orang nak buat kelakar.. tapi kot-kot tetiba parcel sampai depan rumah.. kita amekjela.. cuma takdela beria berharap.. memang takla.. ke memang barang akan sampai lambat?? hahaha! seee masih menyimpan harapan 0.01%.. :p







Ayra yang rambut serabai berpeluh :p haha ni time ni tetiba dia nak berak lak.. kuikui

Ayra & kakak. KAHKAHKAH..


Ayra & Papa :') Ayra tak sudi bergambar :p LOL

Pakwe & Makwe :D

Ratu kebaya felda keratong :p HAHAHAHA.. okayla, anak dah sorang, badan masih okay-okay..  takperlu nak pakai korset nak sorak lemak walaupun buncit gak.. buncit anje-anje.. hahaha.. kang anak 5? kita tengok la nanti camne rupanya huahua.. harap-harap masih boleh maintain.. :')


Okayla nak sambung buat kerja sambil menanti  nyawa candy crush ni.. arghh stress nya dah seminggu kot stuck kat level 175! dem! huuu..

2 comments:

Aty_Fared said...

cakap pasal i phone 4 tuh...bertuah jugak lah pakai i phone kan...aty ni pakai cokia cap e5 3 tahun lepas tak ganti2...tak canggih langsung..hehehe

eeaahh sabtu tu ade j-card kan..aty mati2 ingat hari ahad..huwaaaa...

Fifi Nadhrah said...

busynye la hai mak ayra ni..kalau fifi.. balik mau terbongkang..

.