img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Friday, September 20, 2013

Bosan.

Rasa macam nak cerita pasal Ayra. tapi macam taktahu nak cerita apa. minggu depan dah setahun lapan. setahun lapan........20bulan la eh? lagi empat bulan camtu dah masuk dua tahun.. errr lagi empat bulan dah nak 2014??? mak aih cepatnya tahun ni berlalu.. BERLALU? wah hebat bm aku. hihihi.


Kalau tengok kat babycenter tu, apa yang budak 20bulan boleh, semua tu Ayra dah boleh, teradvanced sampai yang 24months pun ada. tapi tu takdela bermaksud Ayra hebattt gila anak aku paling tiptop, ayra still budak biasa-biasa je. ada benda dia cepat ada benda dia lambat. normal. apa-apa pun bersyukur dapat ayra yang sihat tubuh badan semua.

 

Sejujurnya, i adalah emak yang malas. Takde de nak buat jadual okay masa sekian-sekian kita belajar, sekian sekian kita buat itu ini. haha diri sendiri pun jadual berterabur ada hati nak mengjadualkan anak :p lagipun ayra sangat kecikk lagi.. rileks sudah..  memang la dia nampak kecik, tapi rugi sebenarnya kalau tak manfaat kan kebolehan otak dia dari kecik ni.. tapi tulah.. bila malas.... argh abaikan. huahua..


Macam i, takde pun beria nak ajar ayra kenal tubuh badan semua. tapi ayra boleh je tahu anggota badan dia semua. cuma dia tak tahu 'dahi'.. yang lelain tu semua dah tahu. Wan ajar dia dahi kat mana, dia dapat tangkap kat mana semua.. pastu tanya benda lain like mata mana? pastu tanya balik mana dahi? terus blur; hehehe baru pusing sikit je pundah konpius kekeke..



 Hahaha beza nya rambutttt budak dua orang ni! kulit juga :p ayra kelabu sebab maknya pun kelabu asap. ahaha biasalah gelap kan seksi :D


Lagi apa eh? 


Nanti la tunggu minggu depan cerita perkembangan setahun lapan bulan. malas nak memikir sekarang ni. hahaa.. esok i ada kelas. urghhh! tapi kejap je pagi. harap-harap tak bangun lambat. kang sampai lambat. dushhhh. kenapa lambat? sy dari rumah ni puan anak sy nangis-nangis tadi. HAHAHA alasan! padahal kau yang bangun lambat kan :p kikiki..


p/s : Esok malam ada orang nak belanja makan best... *kelipkelipmata* :)





 













3 comments:

SyimaSyaz said...

sama lah... anak saya pun takde lah tiptop pun.ada benda dia cepat, ada benda dia lambat.
part mengajar tu pun sama..malas.haha tp aisya byknya nenek dia yg ajar.rajin nenek...

Fifi Nadhrah said...

pandainye ayra.. ufairah da setahun lapan.. part body banyak lagi tak kenal.. paling die kenal.. nenen dengan pusat.. adoiyai.. hebat ayra!~

Elya Roza said...

sygg btol kakak kat adik...:)

.