img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Wednesday, September 11, 2013

Call.

I tak pernah call Ayra sebelum ni. Yelah, motif nak call kalau anak kat depan mata? Hihi.
Tapi kan sekarang dah start sekolah balik, so isnin hari tu i call la Ayra.. hampir 3bulan berkepit.. Ayra pun masa i nak gerak tu dia nangis-nangis nak ikut. Sedih tapi i berjaya tak nangis :) kuat kan? tabah nya aku.. hahahaha! #matakeatas.


Bila i call tu kan, i macam tak boleh nak percaya yang tengah bercakap kat tepon tu Ayra.. HAHAHAHA rasa macam besarnya dah dia.. dah boleh berborak-borak kat tepon. :D


helo..

hello nenek (hahaha dia selalu kalau main tepon mesti sebut hello nenek)
ayra dah makan?
dah
makan apa?
asi (nasi)
sedap tak?
dap (sedap)
ayra makan nasi dengan apa?
ayam

ayra dah berak?
uk uk (buat bunyi)..
nangis tak berak?
tak..
ayra tinggal ye? jangan nangis tau..
nanak.. itut.. (taknak, ikut)
okay la bye.. nanti borak lagi? 
nanak (taknak)
kenapa tak nak bye?
nanak nanak nanak.. (menjerit)
okay, okay cepat amek gambar nak?
senyum.. (HAHAHA dia kalau kita suruh amek gambar mesti akan sebut 'senyum' sambil tangan buat peace)
dah dah, nanti kita borak lagi ye.. bai..
bai.. muah (flyingkiss)


Anak ibu dah besar? :) 
Walaupun bahasa dia masih tak berapa sangat, tak fasih pun.. masih seketul-seketul, belum pandai nak buat ayat panjang-panjang. tapi i happy je.. boleh la.. :))



p/s : i dah kat rumah ni, khamis jumaat takde kelas, but sabtu ada kelas. sabtu ada kelas?? macam .......... takpela redha. 





2 comments:

D Yatie said...

Pandai nya ayra cakap. Arissa malas. Huuuu.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

seronok anak dah pandai borak kan.. pelat pun comei je. mesti rindu

.