img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Thursday, September 12, 2013

Lalala~

I sebenarnya TERsentap la dengan satu ayat ni, dari seseorang....... ayat lebih kurang macam ni..
'dari kecik dah biasakan pakai seluar pendek, pakai skirt, pakai singlet, pakai leging ketat-ketat.. nanti sampai ketua budak tu dah biasa pakai camtu, macam mana nak belajar tutup aurat.. patutnya dari kecik ajar la pakai tudung walaupun selekeh-selekeh, memula memang la selekeh, lama-lama nanti dia pandai la adjust sendiri'


Wuwuwuwu.. rasa macam kena tikam dengan pisau pedihnya ayat itu :'( I kan pernah cakap, i tak berapa berkenan tengok budak kecik baya-baya Ayra tu dipakaikan tudung, bukan tak berkenan apa, dengan rambut terkeluar, nampak macam tak selesa, macam kesian, rimas.Ye i tahuuuu melentur buluh  biarlah dari rebungnya. Nak ajar anak kena mula dari kecik... huhuhhu. Tu yang i terasa bagaikan dihiris sembilu  tu huihui..


So far i memang pakaikan je Ayra apa pun baju. Takde lengan ke, ada lengan ke. Skirt kembang ke, seluar skinny jeans ke.. apa-apa je yang i rasa i nak pakaikan. Tapi i perasan la Wan macam kalau nak belikan anak dia baju dia mesti macam.. 'baju ni nampak ketiak la..' haa.. dari ayat tu nampak la dia tak suka kot? hihi. 



APA MOTIF ENTRY NI? oh nak bagitau i tersentap je. kbai. hahaha.. manja sangat puiiii!


Eh tetiba dah alang-alang cerita pasal pakaian ni kan..
I memang dah ajar Ayra dari kecik lagiiiiiiiiiii.. baju siang dok rumah yang ni, baju tidur yang ni, baju jalan yang ni.. sekian sekian.


Dan Ayra pun dah terbiasa tiap kali keluar walaupun cuma nak pergi kedai runcit, dia lah orang pertama yang akan sibuk nak tukar baju. HAHAHAHA... Wan pun dah faham, kadang tu dia yang macam perli 'ayra tak tukar baju ke?' kekekekeke.. yelah padahal nak keluarrrr sekejap je pun.. plus baju kat rumah pun bukan la teruk sangat pun.. boleh je nak bawak jalan-jalan..cuma mak is poyo sikit, biasalah mengada.


Cuma baru-baru ni.. Ayra tetiba taknak pakai seluar pendek. Dia nak menjaga lutut, pernah jatuh kan. Hehe.
Pastu ada satu malam tu tebiat apa ntah, dah elok pakai baju tidur semua.. tetiba dia bukak.. taknak pakai. I tanya kenapa? Dia bukak almari, amek baju yang dia nak pakai. Ewahhh?? Amek bajuu mickey mouse lengan panjang warna pink, busha pants angry bird warna merah. HAHAHAH mecing sangatttt la pilhan tu. Ohye, seluar angry bird tu memang fevret, asal dah basuh lipat letak dalam almari.. mesti kang tetiba dia bukak almari dia nak tukar pakai seluar tu.. 'nak gi-bird'.. angry bird jadi gi-bird.. pun boleh la... :p


Ni pun tadi baru je dia tukar seluar angry bird. semalam baru basuhhh kot. hoihhh sabar jela... kena beli seluar gambar angry bird banyak-banyak la ni awak? sebab anak awak suka sangat.. :p kikiki.

Orang cakap mata Ayra besar, bulat. Tiap kali orang cakap bulatnya mata dia.. dalam hati i mesti macam nak je balas.. eh ada ke mata empat segi?? semua orang mata bulat kan.. :p Hahaha tapi ni kat atas ni macam mata stim je >_<





 


7 comments:

Anonymous said...

Haha.
akak pulak lain pendekatan bab pakaian tu.

kecik-kecik selagi belum baligh, biarlah dia nak pakai ape pon,
nampak ketiak ke, takde lengan ke, skit pendek ke, shorts ke, bikini ke, pakailah nak..

biar puas-puas pakai time kecik.
Jangan kecik-kecik elok bertudung, dah beso tudung pun terbang, siap pakai skit pendek lagi.

sebab kecik-kecik tak penah pakai kan..??

lagi haru-biru.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

betul..kecik2 kalau biar pakaian nya selesa, kalau serabut sangat nanti budak pun rimas. elok2 berbaju dah taknak plak.. cano? huhu. kalau dah akil baligh nanti pandai2 lah kita mengajar nya ye dak

D Yatie said...

Hahaha. Kte ms ni la nk pakai kn dia apa je yg kte nak. HewHewHew.

Btw, kita rs mcm c ayra nih dh 2 3 taun umo ny. Haha. Bijak ayra. ;)

SyimaSyaz said...

sama dgn comment kat atas...
time kecik2 ni pakaikan je apa sahaja... belum ada aurat. kang dah besar, pandai2lah. dulu mak ada bagitau, bab aurat.. mak tanak paksa.bila besar pandai lah pikir.. as long as kita still terapkan nilai2 agama dalam hidup.solat jangan tinggal blabla.. nanti insyaallah 1 day akan terbuka jua hati.. memang pun.lama-lama saya sendiri elok pakai tudung.sebab mak takut depan bertudung, belakang melayang tudung...nanti mak sakit hati...

tengok kawan2 yang kena paksa pakai tdung dari kecik, semua melayang tudung belakang mak.

Aty_Fared said...

anak susuan aty...pon mak nyer pakai kan aje ape yang die pekenan..tapi kalau gi kenduri ker..majlis2 tertentu die pakai kan tudung indon ade getah tu...yang kelakarnyer..kekadang..pakai baju takde lengan..tapi pakai tudung..hahaha...takper..budak kecik ape2 pon nampak comel jer.. :)

Umi Qi said...

Budak belum baligh x salah dipakaikan apa jenis jua pakaian...kesian ayra...ada plak ramai dok ckp mcm2 ye...mestilah ibu ayra sentap...part mata tuh mesti diorg puji mata ayra cantik...sbb jarang anak2 bermata bulat bundar mcm ayra...comel jek :)

Fifi Nadhrah said...

fifi pon same.. pakai kan je semue.. ade ke samekan kecik dengan besar.. dulu fifi pakai je skirt pendek.. tengok gambar kecik2.. alhamdulillah skrg elok bertudung.. hihi.. takut nanti.. tak pernah.. tetbe teringin.. lagi haru!~

.