img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Friday, October 4, 2013

Petang dengan sikecik.

Petang tadi bawak budak kecik ni pergi playground. Ayra bangun tidur pukul 5lebih, masa tu still panas lagi. Macam tak jadi la nak bawak.. tapi pastu macam dah redup-redup so jom la kita pergi. Dahlama tak bawak sikecik ni pergi playground kat situ. Ayra pun dah tahu, dari jauh lagi baru nampak sipi-sipi dia dah sebut 'nak taman'.. hahaha apakebenda la.. maksud nya nak g taman la.. takdela dia nak taman tu.. biasalah tu baru nak belajar cantum-camtum perkataan kan..  mana reti guna words yang betul sangat.



Ni kalau dengan Wan, memang dia tak berapa nak bagi anak dia duduk-duduk kat rumput cenggini :p hewhew.. kotor katanya. Memang la kotor, tapi budak kan belajar dari kotoran wahahaha.. kalau apa-apa pun mesti cepat-cepat je.. basuh tangan, basuh kaki, basuh muka.. huahua.. i kadang terlupa tau,  pas Ayra main-main alah bukan main kotor pun main biasa-biasa je, pastu Ayra makan.. sekali si bapak sound, dah basuh tangan belum?? mihmih.. lupaaaaaaaaaaaaaa.. ingatkan main tanah je baru kena basuh tangan :p





Dah berbulan- bulan peace macam tu je........... haha. Tapi paling latest sebab dia tak pandai lagi kan, sebelum buat peace tu, dia suruh kita adjustkan jari dia dulu kahkahkah.. macam-macam je.. tapi dah adjust dua jari pun tetap aje pastu dia tak berapa nak reti kawal jari.. jadi lah camtu.. hantam ajela. Semua budak baya-baya dia buat peace memang cenggitu kan? :D


 
Keropok tu dia tak makan pun. Sebab pedas. Makan sekali pastu takmo dah. Suap maknya je lebih pastu kikiki.. Tapi kita takleh nak rampas. Biar jela dia pegang. Biar dia suap. Hoihh baiklahhh mak hencekkk.. :p



Mengaru ada kutu ke?  Haha.. hari tu anak jiran i ada kutu tau, i pun dah cuak-cuak gak kot mengjangkit kat Ayra. tapi yang Wan lak cakap.. 'kutu pun taknak kat ayra, kang kantoi lah kutu tu' KAHKAHKAH kwangja sangat.. yelah rambut ayra kan ala-ala hidup mati segan takmo.. kalau ada kutu memang boleh nampak dgn jelas la.. :p takde tempat nak sorok-sorok..




Cubaan buat peace lagi hihi :p peha yang besar tu ilusi seluar je.. seluar besar :/ muahahaha.. INI SERIUS! 


Taktahu nak cerita apa.. saje nak tunjuk muka anak sendiri. muka syok sendiri. tu gambar besar-besar kahkahkah.. kau ingat anak kau comel? kau ingat muka kau cun? hahaha cun dan comel je kat mata laki ku.. kikikiki kbai.

3 comments:

Jumria Alimuddin said...

Salam...

enjoy tgk bdk2 main d playground kn...bru plan nak bwa ank g playground esok pg....tp skrng ni ngah hujan...kompom2 la playground tu basah...hm...kna tukar plan bwa ank g tasik bg ikan makan...

SyimaSyaz said...

rambut ayra sama mcm saya masa dolo-dolo... now anak sipi-sipi follow mak dia punya gen tapi nasib dah panjang.jarang2 gak lah... tapi panjang

jgn risau ayra, rambut awak nanti lambat rosak... kite serupa

Fifi Nadhrah said...

botol air kite same.. selalu bawak 2 2 botol tu.. satu botol ufairah.. satu untuk ibu ufairah.. kihkihkih..

ufairah pon macam ayra.. hampir semue ayat dekat depan nak sebut nak.. da pandai mintak je..

.