img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Monday, January 20, 2014

Budak kecik dah 50% tak berpampers.

Minggu ke-3. Alhamdulilah. Ayra dah pandai cakap bila dia nak kencing. Walaupun time dia tengah pakai pampers. Kita suruh kencing jela dalam pampers pun dia takmo. Hihi. Masa g pd tu pun, i memang pakaikan dia pampers, sebab tak kuasa la nak lap-lap kot dia TEReksiden kan.. tapi tulah tiap kali dia nak kencing dia akan cakap. :) Bangganyaaa bila Ayra dah pandai bagitau. Sebak pulak rasa. Muahahaha.. :p


So sekarang ni, ayra cuma pakai pampers time jalan-jalan & malam je. Alhamdulilah, langkah pertama dah berjaya. :)) cuma takboleh la nak nak istihar ayra dah free diapers sebelum umur dua tahun.. sebab time siang je yang tak pakai.. jalan-jalan & malam tetap pakai sebagai langkah berjaga-jaga. sediakan payung sebelum hujan. kikiki.


Time malam memang ayra jarang sangat dah kencing. Jarang ye, bukan langsung tak.Tapi budak biasalah kan? Ada je yang sampai 4-5tahun pun still terkencing time tidur kan.. terkencing kat tilam. Mungkin boleh alas dulu tilam tu dengan apa-apa supaya kalau dia terkencing pun cuma basuh jela cadar, tilam takyah jemur. Tilam adalah super berat.. Dah la Ayra kalau bangsa kencing, memang kemain banyak lagi. Huahua. Takkan nak sebur febreze je pulak. Tengokla camne nanti. 


Dah besar kan, sekarang ni pun kalau tanya Ayra nak pakai pampers tak? dia jawab 'taknak pampers, kencing jamban'. HAHAHHAA jamban terusss.











 










4 comments:

Baiduri said...

Waaah...gud gurl la ayra....cLap3....
Tahniah pd ibu ayra ^_^

Baiduri said...

Waaah...gud gurl la ayra....cLap3....
Tahniah pd ibu ayra ^_^

Umi Qi said...

pandaiiiii dah ayra...cepat betul dia belajar xmo pampers...kena ikut nih awal2 tips mama ayra...nanti nk ajar pelan2 kt Qi hahahhaha...wpun QI tecik lg nak ajar awal2...

NinaAz said...

gud gurl ni. hehe. baguslah. kira dia boleh berdisiplin. selainnya. jimat poket kita. wakakakaka

.