img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Wednesday, January 8, 2014

Perkembangan minggu ke-2

Minggu ke-2 mengajar Ayra tak pakai pampers.. waktu siang jela. Waktu malam, waktu keluar belum lagi. Hari ni, langsung takde eksiden. :) Syabas & tahniah. Semalam masa dia tidur, baru-baru tidur tu, kira minda separuh sedar.. i bisik siap-siap.. pesan jangan kencing merata, kencing masuk bilik air bla bla. :P Panjang nasihat pasal kencing je. KAHKAHKAH.. tapi memang kita disyorkan bagi nasihat time tu kan? sebab insyAllah minda dorang akan meresap nasihat nasihat tu.. :)



Ayra sebenarnya sejak umur berapa ntah, setahun berapa bulan ntah dia memang tak berak dalam pampers dah. Kalau nak berak memang dia akan berak kat bilik air, kau suruh la dia berak dalam pampers, memang takkan nya dia berak... hihi. Kira, satu bonus gak la sekarang ni peel dia takmo berak dalam pampers tu, sebab.. takdela kejadian taik bersepah-sepah terberak kat mana-mana kan.. hahaha...


Pampers memang jimat gila la. Sehari pakai time malam je. Tu pun kalau dia tak kencing boleh pakai malam berikutnya. HAHAHA gila kedeks. Tapi dah memang dia langsung tak kencing, boleh je kan pakai lagi?? kihkih.


Tu jela perkembangan setakat hari ni.. ayra masih belum reti nak ajak masuk bilik air ke apa, kita jela yang pandai-pandai agak-agak.. huhu.. tapi selalunya 30minit/sejam sekali dia akan kencing tu. Ikut jela naluri keibuaan kita ni.. (kencing pun ada naluri keibuaan hahaha) kalau rasa anak aku ni nak kencing dah ni, zass jom bawak masuk bilik air. :p 


Pagi tadi bangun-bangun tidur sibuk nak getah rambut. Menjerit-jerit. Nak rambut nak rambut.. Sekali kena jeritttt balik terus senyap. Terus sayang iber sayang iber. HAHAHAAHA jangan main2, mak kau ni kalau bangun tidur memang ada gak angin kus-kus :P

Paling style la kononnya. Muahaha..

I pun taktahu berapa lama masa yang nak diambil supaya budak kecik ni betul-betul terel takyah disuruh kencing ke apa, memang bila nak kencing terus lari masuk bilik air sendiri bla bla.. tapi orang cakap, nak buat sesuatu biarlah sampai 21hari kan? baru la jadi tabiat. so kita teruskan jela.. jangan ada give up sudah :P i percaya, lama-lama nanti insyaAllah Ayra boleh punya.. :)) yang penting i sendiri yang kena berdisiplin nak ajar dia. jangan hangat-hangat taik ayam. huahua.. 



-Ada orang tu belikan red velvet cake :) tq papa@sayang@BEBY? euww. hahaha! Wan msj tanya ada nak kirim apa-apa tak? dia nak beli barang ayra, beli liquid cleanser ngan sabun mandi. I jawab nak redvelvet secret recipe, pastu dia balas..sr tutup kbai. HAHAHA.. siap bai lagi tu, taknak beli sudah, nama kau dolahhhh :p yelah, dia beli barang ayra kat mana, sr kat mana pulak. i main-main je sebenarnya tu.. tapi memang nak pun (perempuan memang aneh kan) . kalau takbeli pun takpe, tapi tengok tengok bila dia balik rumah, eh eh ada plastik sr lah pulak. takyah belikan pandora pun takpe, belikan makanan pun dah boleh buat bini dia ni happy, mana tak gemuk? mana tak 53kg? kikiki.


 











2 comments:

DYatie said...

Ayra bijak. Arissa tak dicuba lagi. Nak suruh adik train. Bahaha.

DYatie said...

Ayra bijak. Arissa tak dicuba lagi. Nak suruh adik train. Bahaha.

.