img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Thursday, November 6, 2014

Masih bernyawa.

Hari ni dah khamis. Cepat jugak minggu ni kan. Cepat. Tanpa sebarang aktiviti berfaedah. Terukkkkkkk. Pemalas sangat sekarang ni. Macam aku cakap la kan, aku nak tidurrrr je, takpun baring-baring. Penat, pastu macam tak cukup napas. tahla. Perubahan hormon ke apa taktahu la. Ke memang dasar pemalas. Hahahaha..


Tadi tengok kain sebakul tak lipat. Aaaaa. Sebakul je kot? Sapsapsoi boleh siap. Baru lipat beberapa helai dah mengah, macam mana? Ke sebab badan gemuk eh? Adess... Ngeri la. Berat dah 59.4kg kot, tahu tak, tu lebey kurang berat masa aku pregnant ayra 9bulan kot? Ni belum apa-apa berat dah macam tu. Hahaha. Ketawa dalam tangisan lah kita.. :'(


Banyak benda nak cerita.
Tapi tak larat.
Padahal menaip bukan guna tenaga pun pun.
Ntahla.


Kadang tu aku macam terfikir, eh betul ke aku pregnant eh? Seriuslyy, sampai sekarang rasa macam tak percaya... nak kena tampar berjuta kali la kot baru tersedar dalam mimpi... ada sikenit sedang membesar.. huaaaa.. ayra nak jadi kakak!! Nak panggil ayra kakak pun macam taksedia. KAHKAHKAHKAH. Adik beradik panggil nama jela, baru rr rare. Muahahaha.. Nak shoping baju baby pun macam alahai gelojoh sangat pulak, pastu nak scan 3d/4d ke, detail scan ke.. tu semua kena tunggu besar sikit.. ni cinonet sangattt.. tu yang rasa macam betul ke mengandung ni? Minggu ni doktor suruh datang lagi kan, tapi aku rasa macam malas pulak. Kita tunggu lagi beberapa minggu lah pulak. HAHAHAHHA.. boleh tak macam tu? Selagi aku rasa okay, okay la kot. Naluri mak-mak, tahu la diri dia macam mana. Cumanya, perut aku ni boleh tahan gak, rasa ngilu2.. macam period pain tu. Normal ke eh? Rahim sedang membesar?


Okayla. Tujela kita bebel.
Nanti ada masa kita bebel2 lagi.




ayra blur 1

ayra blur 2

Hari sabtu lepas, bawak budak kecik ni pergi taman layang-layang.
Sekejap je pun. Ramai pulak manusia. Korang ni dah gaji pun bawak anak pergi park yang free ke? kuikui.
Sampai pun dah pukul berapa.
Sekali bila nak balik lagi beberapa meter, hujan selebat2 alam.
Hahaha kekuyupan lah kita.



5 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Best nya ayra dh nk jd kakak.. ayra pn dh bsr sdg elok dah tu beradik. Tahniah !

Diana Rashid said...

Blog ni memang baru boleh komen ye??.dulu saya selala singgah blog ini, tak pernah boleh komen ..boleh baca je..heheh

Fifi Nadhrah said...

alhamdulillah.. dah bleh komen.. kalau tak tak boleh komen.. bestnye ayra nak jadi kakak.. jage diri ye..

CikNaa said...

haa,selama ni ingat ciknaa sorang je pasan tak boleh tinggal komen..huhu. btw, ciknaa dah lama tak melipat kain.. sbbnya? tak sempat! huhu..smua main hanger je dah..

jaja_NorLiza said...

Dah terlewat...tp nak wish gak!!! Tahniah nurul...tak lama dah pejam celik jap gi tup2 dah kuar baby...awal lg nih...jg kandungan leklok!

.