img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Friday, June 19, 2015

39minggu.

Masih belum bersalin.
Tapi perut dah turun.
Dah boleh makan nasi bertambah. Kikiki.
Braxton hicks makin kerap.
Berharap sangat perut keras tu betul la nak bersalin, sekalinya.. Takpela. Baby masih taknak keluar.
Kalau ikut size baby, edd 2/7. Baby macam kecik sikit. Tapi kalau ikut tarikh period.. 26hb.
Kita pun taktahu tarikh kejadian sebenar adik baby, takde tulis note kat mana mana.. So, rasanya kalau tak keluar nextweek pun, masih okay lagi. Yang tak okay nya, aku jela macam dugong terdampar. Haha... Taksabar nak kurus! Nak duduk memang tak selesa.. Nak baring pun kejap sana kejap sini. Huhuhu.. Takpela, bersyukur la dapat peluang pregnant kan? Jadi kita nikmati jela saat saat terakhir ni.
Taknak la kena induce induce.
Harap semuanya naturall aje.
Dulu masa ayra pecah ketuban, adik ni taktahula.. Keluar darah or pecah ketuban gak.. Kita bertabah jela..


Aku still ada perasaan cuak nak bersalin.
Sebab kita taktahu kan apa akan jadi.
Cuma berharappppp sangat dipermudahkan.
Dulu masa bersalin ayra, alhamdulilah.. Layanan nurse, doktor.. Semua baik baik.
Iyela, bayar kot. Berani nak marah?
Sampai kan nak tukar pad pun nurse tolong, pastu habis uniform kena darah aku.. Aku lak cuak cuak takut.. Hihi.. Tapi nurse tu senyum je cakap takpe takpe..
Tapi iyela, tu dulu.
Ni beranak dalam bulan puasa, nurse manusia kot?
Takpela.
Apa apa jadi, yang penting baby keluar.
Tu jela.. Lain lain tu abaikan jela..


Agak agak bila baby nak keluar eh?
Ibu dah kemas beg semua dah.
Setelah 40juta kali wan tanya bila baju2 nak masuk beg.
Heh?
Suruh je tahu. Tolong rr.
Kikiki..
Cuma part makanan biskut2 etc tu belum prepare. Ala, tu kalau rasa rasa nak makan pape, lapar ke.. Suruh jela papa beli.













3 comments:

Aty_Fared said...

nikmatilah dulu saat2 ni..sementara bertiga n anak sorang.. hahaha.. siyes.. letih...[jujur]

miss eimanhikmah said...

semoga selamat..raya dgn baby baru!
http://nuruleimanhikmah.blogspot.com/

Sharhanah Daniel Hariz said...

salam kenal.... saya baru masuk 8 bulan peknen..semoga dipermudahkan yerrr...

.