img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Friday, July 13, 2012

Ruam.

Sejak lahir lagi, Ayra memang ada tanda merah-merah kat dahi, sampai sekarang stil tak hilang-hilang. Tapi dulu lagi teruk la, dengan bintik-bintik kat hidung pastu pipi pun ada cam ruam-ruam (maybe kena bisa air susu badan kan)..

Pastu, tetiba hari ni, tadi pergi google pasal eczema. Penyakit kulit tu kan. Grrr, aku tak berapa sure la pasal tu. Tapi bila baca-baca, merah-merah kat dahi ayra tu bukan eczema.. Parents Wan cakap, arwah Along dulu pun macam tu.. ada gak merah-merah. Mak aku lak cakap, aku masa kecik-kecik.. kat kelopak mata pun merah-merah gak, dah macam pakai eyeshadow. And bila dah besar, benda tu hilang. Takdela besar mana, dalam umur setahun camtu.


Merah-merah tu akan lagi ketara bila cuaca panas. Tapi Ayra takdela pulak garu-garu ke apa. Biasa je. Nantilah, checkup 6bulan aku tanya doktor. Risau la pulak..


Tu kat dahi, ruam ke apa eh?? Mak aku kata bukan. Ntahlah, tu lah sape suruh taknak belajar jadi doktor :p


Ayra dah boleh duduk, takyah nak sandar-sandar pun boleh je, dah stabil.. tapi.. kita la yang dudukkan, duduk sendiri belum reti. Hehe! Macam mana nak merangkak? Duduk pun belum nih.. takpela, slow-slow. Mengensot tu boleh la, beberapa cm.. Ahaha.. Tapi kalau bab berguling tu, haih stress mak kau nih nak.. tahu-tahu dah eh ke sana? eh kesini? Tak boleh leka, kang tak pepasal jatuh katil cam dulu. :p Lagi selamat letak dalam walker, pastu walker tu jangan kasi bergerak. Haha main kau dalam tu sengsorang, mak nak online. HAHAHAHA......




1 comment:

aTy _faRed~ said...

dulu anak saye pon mase baru2 lahir ade macam tu..siap orang cakap anak tumbuh jerawat..!! tapi lame2 hilang dah..cume kalau susu meleleh2 kat pipi..senang ar naik ruam kat pipi..

.