img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Wednesday, October 31, 2012

Drypers pun okay. Murah pulak.

Dah boring dan penat aku menghadap kerja sekolah, bergerak jugak la sikit.. boleh la bernafas.. bolehla bersenang lenang.. sambung nanti-nanti lak, buat kerja last minit memang best :P Hihi. Benda senang je sebenarnya (ececece..) tapi virus M banyak sangat. Kita rest la pulak eh..


Ha, baru aje lepas google-google pasal Drypers :') Hihi. Sebab hari tu la, balik kampung kan.. cousin aku pakai Drypers.. aku belek-belek macam okay je.. sebab dah bertukar wajah. Dulu pernah beli sekali, time tu packaging lama lagi.. tapi taksuka.......bukan sebab bontot Ayra sensitif ke apa, cuma sebab pelekat cam haremm :P Bencik. Kalau salah lekat, nak bukak balik, terus dah tak boleh. Pembaziran betul.


Kebetulan, diapers budak kecit tu pun dah nak habis, why not try pakai drypers pulak. Dahla murah, siapa tak suka, pastu pelekat pun dah okay, takde plastik cam dulu. Anw, masa nak beli Drypers ni pun buat pening kepala jugak.. aku yang mengada nak tukar,  bapaknya takut tak sesuai kat anak, tapi lek ah, bontot Ayra tu rasanya kebal. Haha.. Weyh murah. Kita kena berjimat, nak beli Porshe Cayenne kan. Dalam mimpi. Hewhew. Ukur baju kat badan sapa ntah ni. :') Tapi kalau ada rezeki, anak nak ramai, kena la beli suv, bhahahaha. Bestnya berangan!


Kembali ke cerita lampin pakai buang.. Hari ni masuk hari ke-dua pakai drypers, so far okay aje, takde la merah-merah ke apa. Malam pun takde la tembus bocor ke apa.. Tukar sebelum tidur sampailah subuh. Tapi taktahu la esok lusa, harapnya okay jela.. boleh la stick pakai Drypers pulak. 


Harga sama je macam Huggies Total Protection, tapi cuma kuantiti banyak sikit. Eh tak sama, sebab kat speedmart harga rm37, kat kedai ubat cina baru rm34.90. Haha sama je macam huggies merah tu setengah tempat jual sampai  rm47. Beza sangat harga. Orang cakap harga kat speedmart murah, tapi tak semua benda pun murah, susu ayra kalau kat speedmart mahal seringgit dari kedai ubat cina, tapi kalau harga pasaran rm55 untuk 600gram. Consider murah kalau nak banding dengan enfa yang mengpitam kan :-S


Sekarang memang agak mencabar jugak nak pakaikan budak kecik tu diapers. Nak tukar pakai yang jenis pants, aku tak suka la pulak.. sebab kan takleh bungkus elok-elok, sebab pelekat tu kita koyak kan.. so kalau nak buang diapers tu, buang gitu je, selekeh. Haha! Lelagi kalau budak tu berak, hmm. Aku selalunya akan lekat elok2 balik diapers terpakai tu baru buang, kira bungkus elok-elok guna pelekat.. Tak faham? Abaikan. Tetiba bab ni aku nak particular la kan. Ada aku kisah? :P Tapi tengok lah nanti, kalau dah payah sangat sampai kena bersilat, terpaksa la pakai jugak yang jenis pants..


Haha kalau tak menaip pepanjang tu bukan aku la tu. Suka sangat buat karangan. ;') Hihi. Badan is penat gila-gila. Untunglah budak kecit tu dah tidur... boleh emak eh mandi. Haha kantoi baru nak mandi. Siang mandi dah, ni mandi petang/malam je belum. 


Dah besar anak aku. Tapi perut mak eh masih buncit lagi. Adeh.... Selalu cakap dekat Wan, buncit aku takpe sebab pernah beranak, dia tu buncit pernah beranak jugak kew? Haha sebab bahagia. *muntah*








17 comments:

Mr n Mrs Zaidi said...

so far drypers sesuai untuk daaliyaa..dlu mse mula2 lahir pakai petpet, tap bila drypers dh bertukar wajah nie, lebih suka pakai drypers pulak...lebih tebal n colorful gtu... tesco selalu buat offer drypers tu...rm30.99 jer kalu de promotion..giant pun kdg tu de promotion jgk..

Anonymous said...

Hi there I am so thrilled I found your webpage, I really found you by accident, while
I was researching on Yahoo for something else, Regardless I am here now and would just like to say thanks a lot for a remarkable post
and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I
don't have time to read it all at the moment but I have bookmarked it and also added in your
RSS feeds, so when I have time I will be back to read a
lot more, Please do keep up the awesome work.


my webpage; Tips Isteri Idaman

Anonymous said...

electronic cigarette, electronic cigarettes, electronic cigarettes, electronic cigarettes, electronic cigarettes, smokeless cigarette

Anonymous said...

Great post. I was checking constantly this blog and I am impressed!
Very useful information particularly the closing phase
:) I care for such info a lot. I was seeking this particular info for a long time.
Thank you and good luck.

my web page; quest protein bars

Anonymous said...

Hi! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be ok.
I'm absolutely enjoying your blog and look forward to new posts.


Stop by my site - paid surveys [http://paidsurveysb.tripod.com]

Anonymous said...

Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
I'll be sure to bookmark it and return to read more of your useful info.

Thanks for the post. I'll definitely comeback.


Feel free to visit my web blog - minecraft.net

Anonymous said...

Thanks on your marvelous posting! I actually enjoyed reading
it, you can be a great author.I will ensure that I bookmark your blog and definitely will
come back later in life. I want to encourage yourself to continue your great work,
have a nice evening!

Also visit my site :: minecraft games

Anonymous said...

fantastic issues altogether, you just gained a new reader.
What would you suggest about your publish that you made some days ago?
Any positive?

My web site; free music downloads (http://twitter.com)

Anonymous said...

Truly when someone doesn't know afterward its up to other people that they will assist, so here it takes place.


Here is my web blog; free Music downloads (Freemusicdownloadsb.com)

Anonymous said...

Ahaa, its nice dialogue concerning this paragraph at this place at this blog, I have read all that, so at this time me
also commenting at this place.

my site - diet plans for women to lose weight (dietplansforwomentoloseweightfast.com)

Anonymous said...

Thank you for sharing your info. I truly appreciate your efforts
and I will be waiting for your further post thanks once again.

Have a look at my site dating sites (http://bestdatingsitesnow.com)

Anonymous said...

Thank you for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and
I will be waiting for your next write ups thank you once again.

Also visit my website ... minecraft games

Anonymous said...

My partner and I stumbled over here from a different website
and thought I may as well check things out. I like what
I see so now i am following you. Look forward to looking over
your web page for a second time.

Take a look at my blog post; dating online (http://bestdatingsitesnow.com)

Anonymous said...

Superb, what a weblog it is! This web site provides valuable facts to us, keep it up.


Feel free to surf to my page :: dating online (bestdatingsitesnow.com)

Anonymous said...

Being a good mom means asking the question, and so does like a good mortgage lender Mao Derenzo this may be the most
important aspect in determining how successful your auto loan business may ultimately be.

Anonymous said...

I'd like to find out more? I'd want to find out more details.



Visit my webpage :: quest bars

Anonymous said...

Hi every one, here every person is sharing these kinds of knowledge,
therefore it's nice to read this web site,
and I used to go to see this blog everyday.


Here is my page ... quest bars

.