img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Tuesday, March 12, 2013

Kenangan.

 Flashback..

Aku terima nikahnya .................. dengan mas kahwin ...........


Dengan sekali lafaz, alhamdulilah.
I memang lek-lek je, sehari sebelum nikah pun boleh gaduh pasal barang hantaran segala, konon nak buat 5-7, sekali.... i dah setel 7, Wan pun ada 7.. abaikan, adat je.. bukan benda wajib. Ada jugak rasa takmo nikah bla bla. Bengong, biasalah budak-budak kan.. kehkeh.. i je budak-budak, Wan dah kategori pakcik. HAHAHA ampunnnnnnnn derhaka sungguh mengutuk laki sendiri, ala bukan mengutuk, macam ni ar manje-manje.


Mas kawen kalau kat selangor dulu rm80, sekarang rm300 kan? Tapi mas kawen i adalah rahsia....... wakakakaka poyo je. Tapi memang tak bagi ikut nilai yang camtu.. 


Lagi satu mas kawen dengan duit hantaran i memang berbeza. Memang duit hantaran is duit hantaran, mas kawen is mas kawen. Tak ikut style kelantan (kalau tak silap), kan kalau kat sana, kalau kita ada duit hantaran.. duit hantaran tu termasuk sekali dengan mas kawen. Patut memang kena camtu, kan orang selalu duit hantatan lagi banyak dari mas kawen, padahal mas kawen tu la harga diri bukan harga diri kira macam nilai ala tak reti la explain.. grr failed betul kalau bab explain2.


Mas kawen kan untuk kegunaan diri sendiri. Duit hantaran lak guna untuk buat kenduri. Sebab tu taknak sekalikan as mas kawen. Sebab agak leceh kalau dah disekalikan sebagai mas kawen, takut tetiba terungkit, kan macam tak redha pulak..


Ustaz(tok kadi) yang nikahkan i tu pun ustaz i masa sekolah dulu. Memang senang la berurusan dengan dia, nak isi borang segala, senang. Patut i tak boleh nikah dengan dia, sebab alamat ic kat kampung bendahara, tapi i nak nikah kat selayang bharu.. haha. Disebabkan i adalah anak murid kesayangan, makanya.. ustaz tu pejam mata, siap suruh guna alamat rumah dia je... kiranya i just isi borang, pastu takpayah susah2 nak kena menghadap dia bawak saksi, pergi pejabat agama kat keramat sana tu.. tak payah. Semua ustaz tu uruskan.. Duduk rumah goyang-goyang kaki tak payah fikir apa-apa dah. Takde la kelibut macam certain orang kan.. hehe..


Gambar?
Malu.....
HAHAHAHAHA cukupla cakap, bertemakan warna tak boleh bla.. orang nikah pakai putih, i nikah pakai kuning..very the raja. Wan taknak pakai putih sebab dia malu nak pakai baju melayu tu nanti.. biasalah nak berjimat, nak pakai banyak-banyak kali.. Kau ingat kau putih nak pakai kuning? hahaha. takpela, semua tu dah berlaku, simpan jadi kenangan. Kuning pun cantikkk je sebenarnya, cuma tak la sesuci putih



-laptop i dah sihat, semalam baru beli internal hardisk baru. cuma ada few benda belum install.
-rasa kekok nak menaip kat laptop rasa kecik kalau nak banding dengan pc. 
-gambar-gambar dalam hardisk lama belum transfer lagi, harap boleh la.. tapi takpe, tu semua kerja Wan, biar dia yang setlekan. sayang la banyak gambar dalam tu T_T






1 comment:

D Yatie said...

sy pernah kehilangan BAAANNYYYAAAAKKK gmambar gara2 hard disk rosak.. sedih giler! :'(

.