img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Thursday, March 14, 2013

Tak bagus.

I kan kan kan.. ada ajar Ayra benda yang tak elok. 
I ajar dia jelir lidah. Haha bongok kan? 
So sekarang ni, kalau kita cakap wekk, si kecik tu pun apa lagi.. jelir la lidah. Huhu.


Budak-budak memang cepat belajar..... tapi tula, salah i.. mengajar benda tak bagus. Grr.
Kecik-kecik camni comel ar kalau wek wek, nanti dah besar 2-3tahun, sesikit nak wek wek kat orang, adalah sangat tak bagus! Arggggggggggggggh, takpe, dah besar kalau asyik menjelir lidah kat orang lain, mak potong lidah tu.. kahkahkah kejam sungguh! :p


Pastu kalau dia menjerit i suka tepuk-tepuk mulut dia, so akan bunyik wawawawa.. haha. Pastu sekarang ni, kalau i cakap kat dia, Ayra buat wawawawa.. dia pun tepuk mulut dia.. kihkih.. comel je. Ala budak kecik time berak pun nampak comel, cer kita yang muka time berak? adakah comel jugak? hahaha..


Pastu i ajar dia no-no-no.. sambil gaya tangan tu.. ala tak reti nak terangkan.. tapi dia pandai la..
Haha.. Kelakar je. Kelakar kelakar, bagus la tu ajar anak benda bebukan. Sigh....! Boooo kat diri sendiri. Nasib la Ayra dapat mak yang kepala weng-weng macam i ni.. hihi.


Mak orang lain sibuk ajar anak abc123 bla bla benda yang berpaedah, mak ayra je pelik-pelik. Tapi Ayra baca buku pun dia suka, menconteng kertas pun dia suka.. kira nya kalau sebut book tu dia tahu la apa benda, dia g la amek buku dia pastu membaca sendiri. Dalam banyak-banyak haiwan, 'duck' je yang jelas dia boleh sebut. Haha ni mesti dah besar nanti nak buat duckface je :p


Best la bila anak dah besar ni BESAAARRRR la sangat baru setahun.. Sebab dah faham arahan. Walaupun arahan simple. Boleh la nak arah-arah dia amek itu ini.. Hehe nanti dah besar dah dua tahun ajar lipat kain, basuh baju, sapu sampah, basuh pinggan.. kahkahkah dasar emak pemalas! :p


Kaler blok sangat :p haha. Perut tu tak boleh bla.. makan makan makan.. mengerunkan, tapi takpela lagi elok dia nak makan dari taknak makan kan.. :)











4 comments:

Wawa said...

erkkk...terajar anak 'wekkk' jugak...huahuahua....:p

D Yatie said...

perut ayra sama dengan perut arissa la. muncit. kecik2 muncit takper. cer tgk dh tua macam mak ni ha muncit, lagi nak kata takpe? hahaha.

as ♥ Leenda said...

hehe..best la anak pompuan boleh pakai gelang, heben segala tu kan..anak lelaki nak pakaikan ape? huhu..

shazrina said...

yg rajin ajar adriana bende yg bukan2 tu my husband je ..hehehe i gi masak, habis masak tengok2 adriana dah pandai tepuk dahi orang ...hermmm x lain tak bukan, abah die laaa yg ngaja ni .. :D

.