img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Wednesday, June 5, 2013

Semalam.

Hari ni dah rabu kan.
Nak cerita apa pun taktahu, tapi banyak cerita. Hehehe..
Jap ku memikirkan nak taip apa..


Cerita pasal aktiviti semalam. Kahkahkah aktiviti?? tah pape je penggunaan perkataan.
Semalam, hari pertama exam. ;) Pergi dengan Wan sekali. Wan cuti. Mengada kan? Hahaha... Kesian je dia terpongek tunggu bini jawab exam :p 


So lepas habis exam, kita terus aje chalo balik rumah. Sebab semalam exam petang.
Tapi sempat singgah farmasi dulu, beli ubat cacing. Hehehe.. Budak umur setahun++ dah boleh bagi ubat cacing kan. Dah beli.. cuma belum kasi Ayra makan lagi, sebab nak settelkan masalah sembelit budak kecik tu dulu. Yang masalah sembelit tu, nanti lah i cerita. Ni kita cerita pasal semalam aje okay? Hihi.. bajet macam ada peduli.. arghh peduli tak peduli, ada akuuuu kisah.. syok sendiri pun takpeee.. :p


Masuk kedai baby.. nak beli botol susu Ayra. Tapi tak jadi beli, sebab mahal. HAHAHAHA.. tapi takkan nak tunggu expo kot, expo pasni bila ntah.. takpela, nanti ajak Wan g sogo, kot murah singit dua ringgit.. haha berkira tak?? :p kesudahnya, kita beli puting aje la dulu.. ahaha... 


Pastu, singgah kedai ubat cina.. macam biasa beli susu Ayra. Kat rumah ada lagi, tapi alang-alang dah keluar kan.. Beli yang pek berkembar tu je..  beli dua, dalam ada 4paket.. jimat sikit beli yang tu dari beli yang satu kotak satu kotak..  Sebelum ni Ayra minum perisa vanilla. I pun tak tengok tengok sangat time tu, Wan yang belek-belek tarikh luput bla bla.. tak tengok lak perisa apa.. haha sebab kotak sama je kot! Bila sampai rumah, tengok kotak susu.. ehh ehh.. terbeli yang original lak. Nak tukar tapi rasa macam biar jela dia minum yang asli.. asli lagi better kot? Huhu.. 


Ohye, sempat gak menjeling harga susu novalac it tu.. untuk 1kg.. rm60lebih camtu.. okay la tu, sebab 1kg kan.. tapi, since masalah sembelit Ayra tu berpunca dari dia kurang minum air masak.. bukan masalah susu. Adalah satu pembaziran kalau i nak beli dua-dua susu sekali... i ingat kalau nak beli novalac tu, nak beli yang tin kecik sebab konon nak buat sulam-sulam camtu aje.. bukan nak jadikan sebagai susu utama.. tapi takde pulak.. takde kat kedai tu la.. kalau kat tempat lain adala.. nanti jela kot..


Okayla, perut  laparrr gila.. belum lunch pun..
Bila perut kenyang nanti, sambung cerita lagi.. :)



2 comments:

D Yatie said...

Ayra minum susu apa skrg? Arissa minum Dutch Lady dah. Anmum x ngam. Dugro x ngam. Tak sembelit tapi perut angin. Huhu.

Nurul Aziz said...

Enfagrow A+..

Taknak try s26 gold? sebelum ni Ayra minum susu tu, tapi kalau Arisa ada alergik, taksesuai kot susu tu.. takut naik ruam.. tu lah, pening kan bab susu ni? takpela, kita cuba bagi yang terbaik yang mampu, pastu yang penting sesuai dengan budak tu.. ;)

.