img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Tuesday, August 20, 2013

Jumaat-sabtu-ahad.

Jumaat
Jumaat petang balik tasik puteri, rumah mertua.



Sabtu

Pergi beraya ke Melaka. Jalan-jalan sekali lah. Lama gila tak turun melaka.  Sebab sesat dari klebang nak carik jalan keluar, terlalu la MP DP semua tu.. masih sama macam dulu ekekekeke.. taktahula kot kat dalam dah best, kalau dulu boring je..  tapi melaka memang bosan kan? hee marah orang melaka.. hehe takdela, bukan jiwa jela. sebab tu lah dulu masa study kat melaka, daripada i berjalan-jalan ke bandar melaka tu, lebih baik balik rumah.. terasa macam kl lah paling terbaik. tapi bila dah kat kl, kl pun bosan. haha. manusia memang aneh.

Ayra kan masa odw nak balik, kemain lagila dia apa benda semua tak kena. Stress mak! I macam dah taktahu nak pujuk camne lagi dah. Bagi ipone. Barula senyap. Ish bebudak sekarang ni! Haha.. Dia kalau tengok tepon, tengok laptop, tengok pc ke apa.. takde benda lain.. dia nak upin-ipin jela.. hehe. Apa benda ntah yang syok upin-ipin tu pun taktahula :p Kasi layan upin-ipin kat tab.. besar sikit skrin tengok upiipin puih! :) tengok, sampailah terlelap sendiri.. Alhamdulilah aman sampai rumah.

Tapi, bila sampai rumah. Enjin mati je. Dia pun terbangunn! Siap cakap nak ikut nak ikut. HAHAHA.. dia memang peel camtu.. gelabah no-1 takut kena tinggal. Pastu, yang tak boleh bla, malam tu pukul 2am baru dia tidur. Hari ini dalam sejarah sangat!! Tu pun setelah kitorang laki bini pura-pura tidur yang mana si bapak terus tertidur puih! tidur pun malam tu taknak tutup lampu, nak tengok upin-ipin. arghhh! tapi dah lepas dia tidur tu, i tutup lampu, tutup upin-ipin, betulkan posisi semua..  stresssssssssssss! malam tu i memang nangis gakla.. sebab penat kan, Wan cakap.. biarkan je Ayra.. tapi i rasa macam kejam sangat biarkan dia sengsorang.. huhu.. hati tak kental acane? :P so kita nangis berjemaah jela, anak nagis, emak pun nangis. huahua..  


Beraya satu rumah je.. hihi :')

Ini adalah peace :p style ayra. masih belum pandai nak adjust jari. 



Ayra kemain suka lagi.. dia nak main air tu.. tapi tak dapek lah Ra.. nantilah kita ajak papa mandi laut ye? :p 


Ahad
Duduk rumah je. Kawan-kawan sekolah rendah i.. adalah buat konvoi raya rumah ke rumah. tapi disebabkan i kat rumah mak mertua, so tak dapek la join.. teringin gak nak jumpa dorang semua tu.. last kitorang jumpa masa reunion lepas spm. bayangkan, habis darjah 6 semua ntah kemana, pastu jumpa balik lepas spm.. memang semua pun lain lah kan.. ni sekarang dah umur 23 memang semua pun dah habis belajar lagila lain.. takpela takde rezeki, nanti-nanti jela. :') panjang umur kita jumpa. hiks.

Balik selayang malam, dalam 9lebih kot baru gerak. Singgah jasko jap mencarik sesuatu. Tapi sesuatu tu takde. Huih kecewa :'( Wan cakap, takpela.. beli esok ye? (hari isnin).. Isnin lak hujan.. dah macam redha jela..  tapi time hujan pun bantai je jugak keluar macam kan penting sangat.. nafsu semata! haha.. alhamdulilah, kemengidaman sudah tercapai :')
 



2 comments:

ayahmamilisa said...

apekah kemengidaman itew? jeng jeng jeng ;)

D Yatie said...

ehem! sesuatu? kemengidaman?? nggeeeeee. ayra nak adik? eh!???! hahaha.

.