img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Saturday, August 31, 2013

Malam merdeka.

Jumaat lepas maghrib, pukul 8 camtu gerak ke Hulu Langat. Rumah pakngah i. Ada buat open house, bbq camtu la. 


Jalan okay-okayla, tapi dah nak kat area Leisure Mall, sebelum tu lagi.. kat area Viva tu.. jalan jem. Wan malas nak hadap jem tu, so kitorang main rendah masuk simpang ke downtown tu.. last-last sesat. Haha. Takdela sesat apa, cuma Plaza Phoenix kan sekarang dah cantik? Takde macam dulu. I pun blur-blur.. sampai nak termasuk area rumah pakcik I yang lain. Haha tapi alah, sesat kat kl? pusing-pusing situ jugak.


Pastu, kat tol pun kemain panjang beratur. Lorong smartag pun panjang. Kitorang memang dah keluarkan smartag, tapi.. ada satu lorong tu kan, ada orang dah rempuh.. jadinya... Wan kan jiwa kering, dia main langgar je jugak. hahaha. so selamat takyah bayar tol. muahaha. ala bukan kitorang, memula tu ada la 2-3bijik kete jugak yang rempuh, memang berbunyik la sikit.. haha dahtu, smartag pun ramai gila? tak kuasa!! dahla time tu Ayra dah start enjin nak ek ek.. 


Wan time tu dah menyesal dah asal la tak ikut ampang.. yelah bajet nak konvoi dengan ayah i, tapi bila dah jem wan takde nya dia nak statik gitu je, dia akan cilok-cilok main  masuk sana sini.. serammmmm. tapi takpela, ikut jalan kuching tu pun kita tak bayar tol jugak kan? :P hewhew. nampak tak bertapa berkiranya?? hahaha..


Masuk simpang batu 9 kat situ pun jem sikit. Ayra pun makin menguji kesabaran. Dia ngantuk, tapi nape ntah taknak tidur. Lagi sikit nak sampai umah pakcik i tu, dia dah ajak 'balik'.. balik balik balik.. Pui! Tak rock arr belum sampai dah ajak balik haish.


Makan-makan, sampai la pukul 12. Ayra dah tidur dah time ni. Kita angkat pun dia takkan sedar. Tapi tak terus balik, gerak pergi Cheras pulak rumah Ucu i. Adik mak i yang bongsu. Kat rumah ucu, lepak sejam camtu, baru la balik rumah. Nak elak jem, yelah konfirm la jem orang baru nak balik kan? 


Sampai tasik puteri pukul 2lebih. Settle 2-3benda jap, pastu pukul 4am gerak balik selayang pulak. eheh. Gigih kan? macam isap batu tak reti tidur :p muaaha.. tu yang siang nya pukul 12 baru bangunnn. huahua.. syabas~!







Dua manusia yang kadang tu membuatkan i nak sangat bertukar jadi naga jadian. hahaha tapi dua-dua pun kesayangan :) insyaAllah akan bertambah lagi nanti. hewhew. kan awak kan? taknak sorang. taknak dua, tapi empat atau lima. heeee..





2 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

jalan sakan :)

Umi Qi said...

Lawaaaa yer gambar satu family heheheh dlm gelap pun still nampak cantik bermandian cahaya malam...

.