img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Tuesday, December 3, 2013

Fresh milk tu apa?

Kalau bagi anak minum fresh milk tu maksudnya susu yang dalam kotak tu eh? yang banyak kat pasaraya tu? huh?


Selama ni........ i ingat kalau sebut taknak la bagi susu tepung, nak bagi fresh milk.. i ingatkan susu yang betul-betul baru diperah tu. Tu yang i macam terfikir, mana nak cekau susu camtu eh? Macam susah je nak dapat....... :/ terus i macam down sikit, rasa macam mak yang takbagi yang terbaik untuk anak, dah tak dapat nak breastfeed, pastu kau bagi fm pulak, kenapa tak bagi freshmilk.. gitu..... hukhuk. Yelah, i fikir kat celah mana dapat kan bekalan susu segarr.. macam leceh pulak tu. whahahahah! teruk punya perangai. ://


Kat area simpang nak masuk rumah i, ada kedai dia macam supplier susu kambing camtu la.. kira dia bekalkan betul-betul fresh punya. Tapi kedai tu macam ada jual bunga-bunga india tu jugak. Err boleh ke beli susu tu? Tapi selalu nak dapat susu kambing yang betul-betul fresh pun selali dari bai kan? 


Ah sudah, pening....... anak dah nak masuk dua tahun baru la terfikir nak fresh milk semua, puii! hahaha.. biasalah, i kan mak yang noob.. :p tak hebat ilmu parenting, merangkak je ni ha.. biasalah, budak-budak lagi tapi gatal nak ada anak.. mana reti jaga anak kan? #matakeatas. sigh*

 
Okayla nak tidur. Esok ada kelas. Rabu takde kelas, tapi hari khamis ada test pulak. Minggu ni berderet jela test. Yelah, tinggal lagi berapa minggu je pun dah nak studyweek, dah nak exam, dah nak cuti sem balik. Misi cuti sem nanti adalah untuk mempoty training budak kecik tu (insyaAllah, harap-harap bertabah, jangan poyo je lebey sudah.. hikhik)




malam-malam camni tetiba rindu ayra time baby dulu... adesss.....
.
.
.
.
.
.
.
.

Cuba teka apa yang sama dari kecik sampai ke besar? - RAMBUT hahahaha!




Gambar takde kena mengena :p 
Persoalannya, ayra dah biasa minum fm, nak ke dia telan freshmilk pulak?? err boleh cuba try test tengok.


5 comments:

DYatie said...

Mama ni suka tau nak sebut2 hal rambut ayra.. kata ayra kepada mak nyer. Ahahaha.

Mimy Hamid said...

fayel tak nak fresh milk!!! dia luah balik

Cik Puan Rara said...

ce pakaikan minyak kelapa yg india tu kat kepala.insyaAllah lebat rambutnya.

Fifi Nadhrah said...

ufairah minum fresh milk.. brand farm fresh.. dekat giant tesco banyak.. hihi.. satu liter dalam RM6.. seminggu satu botol.. kalau kuat minum 2 minggu dekat 3 botol.. habis la dalm RM50 sebulan.. tak semahal FM yang gahgah.. boleh mak jimat!~

Umi Qi said...

Ohhh fresh milk ek yg jual kt pasaraya gitu ek hehehhe semalam beli nutrigen dia x mo minum...kalu fresh milk acaner hehehhe...

Suka tgk gambar masa baby...omwyyyyyyyyy

.