img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Tuesday, February 18, 2014

Deting naik bus.


Ayra kalau nampak bus, mesti dia akan cakap nak naik bus, nak naik bus. Dahla selalu konpius bus dengan lori.. hahaha.. takpela, lek-lek jela. Nampak lrt pun dia cakap bus. Muahahaha..


So, hari ni macam rajin sikit. Jom la kita naik bus. Malam tadi dah mintak izin dengan incik papa. Tapi papa macam tak bagi je sebenarnya, tapiiii takdela pulak cakap tak boleh, kira macam terpaksa bagi kot? hihi. Ala, naik bus dekat-dekat jela. Dari rumah ke warta lama. Naik bus rapid U6. 


Sampai je bus stop, tunggu bus dalam lima minit camtu kot, baru la bus sampai. Ayra muka kemain senyummm je. Hehehe. Rasa macam aku lah emak yang terhebat, dapat buat anak gembira. Kehkeh! Poyo sangat. Naik bus je kottt, bukan naik kapalterbang pun. T__T. Bus stop kat rumah ni kira second last punya pitstop. So tak ramai pun orang.Tadi pun ada 5orang je kot dalam bus. Hahahaha...

 
Ayra behave je dalam bus. Takde terloncat-loncat ke apa. Sangat baik kot. Meniknati suasana. Ala, naik bus nya tak sampai 15minit pun. Hihi bila dah sampai ajak dia turun, muka sedih je. Kahkahkah. Ntah apa-apa ntah.


Pastu nampak kfc. Macam biasalah muka bersinar-sinar. Tak sampai hati pulak. So kita lek-lek jap dalam kfc. Dulu kat kfc ni ada slide apa semua, sekarang dah takde menan dah. Semua kerusi je. Alaa. tak best la camtu.


Muka tunggu bus. kikiki.

Pergi je naik bus, balik kita naik cab. HAHAHAHA tak kuasa nak tunggu bus. Bus macam lambat je. Tapi ayra bila kita cakap balik naik cab tau, dia jawab.. 'taknak kereta, nak naik bus!' Hahahaha. Nanti la pulakk.. ajak papa tu. Hahaha memang tak la Wan nak naik bus kan.

3 comments:

Fifi Nadhrah said...

bus besar.. brand pulak merc.. hahaha.. same dengan ufairah.. bus dgn lori selalu tertukar!~

ayahmamilisa said...

wah bestnye dapat pengalaman naik bas ngan anak..:)sekali sekala bawak anak meronda seronok gak kan..

Umi Qi said...

Suka ye pandai mama layan ayra yg suka naik busssss....sonok plak baca...laaaaaaa pi warta lama ke...umah Umi Qi dkt sgt dkt warta lama tu nurul...hihihi...KFC tuh selalu sgt pi kalo tingin nak mkn kfc hahahha...laaaa makin lama makin dekat plak nurul cerita hehehhe...nak naik bas lah cenggini hehehhe

.