img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Sunday, February 23, 2014

Times Square, Icity.

Simcard Wan rosak, memula ingat henpon yang rosak, sebab Wan cakap ada jatuh masa kat courts. Pastu tetiba mintak ipone5 kat i, eh?? Bergurau tak agak nampak.. Tapi bila guna simcard lain, henpon tu okay je la pulak. So ke maxis center la kita. Pergi tukar simcard baru. Taktahu apa masalahnya, tapi orang maxis tu cakap, benda kalau dah lebih 10tahun biasalah memang akan ada problem. Cip tu dah tak detect bla bla. So kena tukar ajela, rm8.80 untuk simcard baru, dapat topup rm5. Hehe. Okay la tu.

 
Lepas dah setel tu, g jalan-jalan kat ts pulak. Lama dah tak gi situ. Lalu tu adalah, masuk dalam tu yang ntah dah 3-4 bulan jugak la kot. Lupa la. Takde benda nak dicari, buat apa gi situ. Nak shoping-shoping pun bukan taste. Amboihh bukan taste. Pui! Hihi takdela baju-baju kat ts tu kan kebanyakkan konon baju yang murah-murah, trend-trend kan.. i tak minat. Sebab i bukan in-trend. Hahah. I kan tak suka pakai baju sama dengan orang lain.. feeling mengikuti perkembangan fesyen bla bla.. taknak. :p Biarlahh orang nak cakap aku ketinggalan zaman ke hape.. ada aku kisah? kikiki. 


Bawak Ayra tengok indoor games kat situ tu kan, sekali nampak roller coaster, boleh lak minah tu takut. Hahaha tak fun okayyy! Dah takut terus ajak balik. Erkkkkkk. Tapi pastu tetiba dia mintak nak makan. Okay la, kita makan. Nak makan apa? jawapan standard- makan ayam. Hewhew. Ayam apa? Ayam a-ci (takreti sebut kfc lagi). Layankan ajela, nasib baik kfc dia mintak, kalau dia mintak nak makan steack kat VS ke hape, botak cin nak melayan.. :p buat-buat tak dengar ajela. Hoho..



Nak duckface ke apa ntah ni. Hehehe. Wan cakap ayra dress-up pelik. Muahahaha! Lantakkan. Apakenama baju yang kat luar tu, dah kecik.. rasa sayang pulak terbiar camtu je.. pakai ajela.. Ha, pakai stoking lak sebab kasut tu besar.. dah la takde stokin, hantam pakai stokin yang dah kecik.. kejap-kejap kebawah.. belasahhh ajela ayra, anggap itu pesyennnnn. mihmih.



Eleleh.. senyumm puiii!
Walaupun lubang hidung sebesar alam, tapi nak letak gakkk pic ni sebab rasa akulah emak yang disayangi. Muahahahaha! Papa jangan jeles. Ayra anak siapa?????? anak ibuuu (takde lagi iber-iberr). Bagus2.. sejuk perut boncit mak kau ni dengar jawapan camtu, walaupun Wan cakap ayra macam terpaksa je bagi jawapan camtu. KAHKAHKAH.. pedulii.



Ini nak kencinggg. Tapi malas nak bawak gi toilet. So suruh dia kencing ajeeee dalam pampers. Kahkahkah.. Tu yang dia pegang bontot tu, nak rasa dah kencing ke belum. Kalau panas maknanya sudah kencing.. Kekekeke..

Papa jom lawannn boling. Sape kalah kena belanjaaa makan...... ada berani? Belanja makan megi ajela.. boleh? Hikhik.

Keluar jap. Papa nak berasappppppppp. Bila ntah nak berhenti merokok. Hahaha! Harapan ajela. Dalam mimpi kot. Eh eh tapi dulu Wan pernah berhenti merokok tau, tapi sebulan ajela. Kesian lak aku tengok. Siap tanya, boleh tak nak merokok balik? stress kerja. -_-" Dengan mithali aku jawab, suka hatila. Perghhh kalau dikumpulkan duit beli rokok tu.. mahu bolehh buat duit muka beli alphard kot? kahkahkah.. bila nak pakai suv mpv ni.... :P



Lepas g ts, kita g icity pulak! Hahahaha. Akhirnya sampai jugakkk. Bukan lah pestime, tapi pestime gak la kot. Hahaha. Dulu last pergi masa tu takde lagi benda-benda main tu semua.. kedai apa semua pun tak banyak.. parking pun takdela kena bayar rm10. Sekarang? Amboihh semua pun duit.Takde makne nya nak bayar rm10 kalau takat nak lepak sejam camtu je.. baik kita parking nun di tapak pasar tu. HAHAAHA jalan la basah ketiak sikit, excerise.. berat dah 55kg kot.. hahaha..


Ayra mengepaw papa menan. Menan yang takde pekdahhhhhhh! Hahaha.. Takpela.. sekali sekala. Kan Papa? :p Kalau takde menan tu, rasanya mahu patah tangan aku mendukung budak kecik ni. Ada menan baru la boleh jalan sikit-sikit. Sikit jela, kang kejap pastu tetap aje.. 'dukung?' Huawwwwaaa nangis la camniii!!!




Poyo dengan menan baru.. dah la bising.. g main jauh-jauh, anak siapa tah ni. Hahahah..

Naik kete, bagi susu. Ayra tidur sampai la rumah. Masa nak masuk rumah tu dia cam tercelik sikit, mamai-mamai camtu, tapi pastu lena balik. Penat sangat agaknya. Padahal berdukung je lebih. Dahla masa kat kete, dia nak duduk depan, taknak share-share.. suruh kita 'tepi,tepi'.. last-last i kena duduk belakang. Amboihh ko? Over nya.. main kasar. Huhu. Tapi kesudahyna, kitorang berdua jadi mem besar ajelah, dok belakang.. papa jadi paksupir gitu. Kikikiki.


Malam bila eh, semalam kot.. saje la cakap kat Wan.. jom kita g cameron nak? pastu pakcik tu jawab, jomlah.. g sekarangg. Arghh! gilo. Kalau genting tu takpe gak, boleh jee pukul 12am tetiba nak g genting terus gerak, ni cameron kot? Dia ingat aku main-main ajak ke apa? Huhu ini betul-betulll la.. tapi tulah dah start kelas apa semua.. sibukk, penat apa semua.. dalam mimpi jelaa......... <<< ayat sedih nanti suami baca kot la terharu. KAHKAHKAH cameron je kot?? bukan ober-the-sea punnn! lallalala~~






2 comments:

Umi Qi said...

Waaaaaaa next holiday nak pi cameronnn cayalah...sonok lah pi sana tau...lg pun ayra dh besar...sng sikit nak berjalan jauh... :)

jaja_NorLiza said...

huhuhu..icity tu cekik darah kaaann???...tensen ahkak ni tiap kali kena jadik 'tourist guide' sedara mara yg nak ke i city...huhu

p/s : ayra sgt cute pakai skirt cegitu!

.