img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Monday, February 17, 2014

Rambut.Shampo Lebat Dherbs.Krim Lebat Dherbs.

Dah dua tahun dah bersalin nya pun, kalau mengandung dah keluar lagi sorang dah pun. Tapiiiii masalah rambut gugur tetap ada. Membenci kan okay. Tak kelakar la rambut makin lama makin sikit. Huhu.


Mak i kan suka tengok wanita hari ini, kan ada hari-hari yang slot dengan produk dherb tu kan. Ntah macam mana, dia pun beli shampoo dherb tu. Shampo super lebat ke apa ntah. Baca review kat internet ni, nampak macam semua pun kata okayyy. So berkobar-kobar la nak cuba.



Hasilnya? Hmmmmm. Okay la kot.. Kurang la gugur. Dengan syarat kena pakai secara konsisten.
Tak boleh la hari ni kau pakai shampo dengan dherb tu, pastu bila dah okay kau pakai shampoo lain yang biasa.. nanti gugur balik T__T Kena pakai dan terus pakai. Sekarang ni dah botol ke-2. Siap beli krim super lebat lagi. Tapi i jarang la pakai. Pakai bila teringat. Hahahaha.. krim dia takdela bau busuk ke apa, bau herba-herba sikit. Hidung i boleh je terima bau tu. Kikiki.


Sekarang dah potong rambut pendek. :)) Potong sendiri bhd. Muahahaha.. asal lurus sudah... keekekeke. Bila dah pendek ni, rasa macam kurang la pulak gugur. Ntah, ilusi semata kot. Hohoho.


Budak ni la puncaa :p kekekeke takpela gugur sampai botak pun takpelaaa T_T 
-Ayra petang tadi :D


Agak-agak krim super lebat tu boleh ke guna untuk ayra eh? kasi rambut secoet tu banyak sikit. muahahaha... ingat nak try minyak kelapa yang brand parachute ke apa ntah, murah je, rm3 camtu kot pernah tengok kat mydin ada jual, tapi tak terbeli-beli lagi. yelah tak terpegi-pegi mydin lah pulak.. yang minyak buah keras tu dah habis sebotol, takde efek langsung. kahkahkahkah.. takpela ra, takkan sampai darjah 1 pun takde rambut kan? so bertabah jela. :D

5 comments:

Anonymous said...

bertabah la kita mak-mak yang anak rambut tak berapa nak lebat ni.

akak dah lama stop pakai minyak buah keras tu, tak serasi dengan mek. kepala gatal.

skarang duk pakai krim lebat tu la.
masuk botol ke dua, boleh la.
nak kata lebat macam dalam iklan tu takde la.
cuma akak perasan rambut dia makin panjang.
tapi tetap sikit.

cumanya bila panjang, nampak la macam rambut makin banyak.

hehe :P

ayahmamilisa said...

akak pon pakai syampu dherbs tu..alhamdulillah memang berkesan :)

Tiffanychanyeol said...

yg dah berkesn. bpe lme korg guna ek

Unknown said...

As salam. Sy suggest untuk anak2 pkai la santan kelapa. Sy ni rambut dah jarang. Nyesal sgt dl time kecik2 nenek salu pakse pkai santan tu tapi sy xnak.sy Lari. Degil.busuk katenya. Skrg ni rambut sy sorg yg nipis sekali. Adik beradik sy semua lebat2.. Lebat mcm pkai extension gitu. So kesimpulannye nak bgtau petua org dulu2 ni byk betulnya. Speaking from my regretful experience.

fazira ahmad said...

bape lama berkesan ye ?

.