img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

.Lalala.

Monday, March 3, 2014

Ayra hari ini.

Esok kelas pukul 11. Pukul 9 baru bangun. Boleh? Huahua. Selagi anak tak bangun, selagi itu kita tak bangun jugak. Pastu g kelas lambat. Syabas! :P
 

Petang tadi sempat la bawak budak kecik ni tengok luar sikit. Tapi sekarang cuaca serius tak boleh bla kan? Jerebu. Macam redup tapi bahang. Macam tadi lepas hujan, tapi still tak sejuk pun, panas je..


Ada makcik tu marah i sebab bawak anak keluar rumah T_T Katanya sekarang ni panas jangan bawak budak keluar. Erkkkkkk. Yelah. I senyum aje. :) Tapi takkan anak aku nak terperuk dalam rumah 24jam pulak. Kesian lah kan. Kasi la dia lari-lari kat padang sekejap aje pun.. 





Untuk aktiviti homeschooling lak, hari ni kita  main benda alah ni, memula elok la cucuk-cucuk semua tu kan. Bila dah habis cucuk semua, tetiba dia nyanyi.. 'to you, to you' HAHAHA! i pun tak terfikir camtu. Dia bajet tu kek la, nak tiup lilin. Tu yang nyanyi to you to you.. nak sebut happy birthday to you tak lepas lagi.. :P



Pastu siap main masak-masak lah apa lah.. belasah jela ayra oi.. tapi paling tak boleh bla, bila dia dah bosan, kita suruh kemas, dia buat dono aje. FINEE! 


Hari ni ada ajak dia main kaler-kaler gak, kesudahnya i fedup sebab dia nak main lukis-lukis tangan i, dia suruh kita letak tangan atas kertas, kang dia nak lukis la jari kita tu. Tapi masalahnya, dia bukannnn lukis kat kertas, dia g cucuk-cucuk jari. Hoih mengundang amarah betul ini budak. :p Nak ajar anak memang kena bersabar banyak kan? :) Dahla dapat anak yang jenis tak reti duduk diam, lagi la kena dable bersabar, takpe, ibu anggap awak aktif, bila awak aktif.. otak awak pun aktif jugak kan. InsyaAllah.


Ayra belum tidur lagi ni, jap lagi tidur la kot, tapi ni tengah minum susu, selalu pukul 10 dia akan tumbang. I punya bateri dah tinggal 10% je ni, badan macam orang tua sangat penat macam membanting sawah. HAHAHAHA..






3 comments:

SyimaSyaz said...

aisya tgk pic ayra dia ckp 'bebee...bebeee'... hish... kakak tu...

Fifi Nadhrah said...

same macam ufairah.. bile taknak buat something suke buat donno bile orang suruh.. geram je kekadang.. nak marah takut org kate kite royan..

Fifi Nadhrah said...

same macam ufairah.. bile taknak buat something suke buat donno bile orang suruh.. geram je kekadang.. nak marah takut org kate kite royan..

.